Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Conflict Facilitaire Dienst nu bij college van bestuur

MAASTRICHT.Het conflict tussen dienstraad en interim-directeur bij de facilitaire dienst (FS) ligt op het bord van het college van bestuur. Er komt een geschillencommissie die binnen vier weken een uitspraak moet doen. De directeur is onder meer beschuldigd van intimidatie.

Interim-directeur Hans Tromp heeft het geschil met zijn dienstraad vorige week voorgelegd aan het college. Dat schrijft hij in een nieuwsbrief die onder het personeel van de dienst is verspreid. Tromp zegt daarin het zeer te betreuren dat een meerderheid van de dienstraad het vertrouwen in hem heeft opgezegd. Hij vindt dat “we onszelf hiermee in de voet schieten”, terwijl het ook laat zien “dat we er nog lang niet zijn”. Niettemin gelooft hij “dat de organisatie goed bezig is en mooie stappen” maakt.

Het college van bestuur, in casu Nick Bos, installeert binnenkort een driekoppige geschillencommissie (‘commissie van advies’) met daarin iemand namens het Lokaal Overleg (vakbonden), de huidige interim-directeur HRM Frans Duynstee, en een externe voorzitter die van tijd tot tijd ook fungeert als voorzitter van een commissie die personeelsconflicten aan de UM behandelt.

Tromp roept zijn personeel op om tijdelijk “alle inhoudelijke discussies (…) op te schorten” en “actief (…), eerlijk en open” mee te werken met de commissie. Verder dankt hij “iedereen voor de aardige en bemoedigende woorden van de afgelopen dagen”.  Hij eindigt met de oproep om “de blik vooruit” te richten.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)