Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

41 Uniformen kwijt

41 Uniformen kwijt

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Eigenlijk had ik mij voorgenomen de nationale tuinvogeltelling van afgelopen weekend eens grondig uit de doeken te doen. Helaas lieten de vogels het afweten. Vooral bij ons in Biesland waren de mussen, mezen en ander tuingrut vertrokken. Scumbags, total losers zou de Donald zeggen. Alleen merels en houtduiven lieten zich spaarzaam zien. Uitslovers. Misschien komen er binnenkort verklaringen en excuses. Dan zal ik het hele verhaal vertellen over die elite van Vogelbescherming Nederland. Van mij hoeven ze niet meer terug te komen, al of niet met een green card.

Ondertussen heb ik een nog sensationeler onderwerp gevonden. De Nederlandse politie kwam vorige week in het nieuws met de mededeling dat vorig jaar eenenveertig nieuwe uniformen zijn verdwenen. Het is dat minister Van der Steur van Justitie en Veiligheid vorige week al heeft moeten aftreden wegens de Teeven-deal, anders zou deze kwestie hem de kop kunnen kosten. Wat is er aan de hand? De politie heeft nog niet zolang nieuwe uniformen die uiteraard aan alle mannen en vrouwen moeten worden uitgedeeld. Los daarvan is er sprake van nieuw personeel en vervangingen. Hoe komt een nieuw uniform nu vanuit centrale magazijnen naar de individuele diender toe? U en ik hebben geen moeite met dat probleem. Laat de politie zelf de beroepskleding naar goed bemenste verdeelpunten rijden, waar de agent met zijn of haar legitimatie de kleding in ontvangst neemt. U, ik en de politie willen namelijk niet dat de burgers het slachtoffer worden van criminelen in een zoekgeraakt uniform. Helaas komt dat voor.

Volgt de politie een dergelijke procedure? Nee, de politie regelt de verspreiding via de moderne weg van de privatisering. Post NL, ooit ook een staatsbedrijf, heeft vorig jaar, als ik het goed begrijp, 130 duizend pakjes voor de politie verzonden. Naar de huisadressen waar vaak niemand thuis is. Vast staat dat eenenveertig uniformen zijn verdwenen. Verder zijn er veel klachten over afgeven aan buren of het tegen de voor- of achterdeur zetten van het pakket. Dat mocht niet volgens het protocol. Neem het echter de vaak slecht betaalde chauffeur met zijn auto vol pakjes maar eens kwalijk. Hij moet ook nog eens twintig paar laarsjes van Zalando kwijt zien te raken.

 

Een vertegenwoordiger van de politievloer zei nog dat opslag in de politiebureaus niet kon vanwege het ruimtegebrek. En je wist ook niet of de collega’s wel het goede pakje zouden meenemen.

Woorden schieten tekort. Of zou het toch nepnieuws zijn?

Hans Philipsen

 

 

    

Hans Philipsen is oud-rector van de UM

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: