Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Liedjes over Maastricht op Stukafest

MAASTRICHT. Ook dit jaar zijn er veel muzikale optredens op Stukafest, het studentenkamerfestival dat op donderdag 9 februari plaatsvindt. “Het is lastig om theater, cabaret of poëzie te vinden in het Engels”, zegt Kirsten Kramer, een van de organisatoren. En, om de internationale studentengemeenschap zo goed mogelijk te bedienen, is dat zoveel mogelijk de voertaal. Slechts drie acts zijn in het Nederlands.

Tijdens Stukafest kunnen bezoekers tijdens drie rondes drie verschillende acts bekijken, die optreden in studentenkamers verspreid over het centrum van Maastricht. Daarna is er een afterparty in D’n Hiemel. “Met de band The Hazzah, die zorgen voor heel veel energie”, zegt Kramer. Ze kijkt ook uit naar de mannen van Bovenste knoopje open. “Zij maken liedjes over de stad waar ze optreden. Ze komen met hun Volkswagenbusje of tandem en verzamelen verhalen. Ik heb ze vorige zomer gezien toen ze twee weken in Maastricht waren en vond het super leuk.” Ook Démira (deelnemer De beste singer/songwriter van Nederland) en Liedfs (interactief theater, in het Nederlands) zijn aanraders.

Een van de deelnemers heeft hard moeten strijden voor haar plekje op het festival. Zangeres Lisette Lowe versloeg de andere vier deelnemers tijdens de Battle for Stukafest in januari en mag nu haar gitaarliedjes ten gehore gaan brengen.

Tot slot heeft Kramer nog een algemene tip voor bezoekers: “Stippel je route slim uit, zodat je niet van de ene kant van het centrum helemaal naar de andere kant moet. In principe duurt iedere act een half uur, dus dan heb je nog een half uur om van A naar B te komen, maar soms loopt het uit.”

Stukafest, 9 februari, opening 19.00-19.30 uur in Alley Cat, rondes om 20.00, 21.00 en 22.00 uur, tickets: €15 voor drie rondes+afterparty, €4,50 per ronde, meer info: www.facebookcom/stukafestmaastricht

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)