Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Juristen gaan voor groen

Juristen gaan voor groen

MAASTRICHT. In onderwijslokalen en op centrale plekken binnen de rechtenfaculteit worden staf en studenten binnenkort geattendeerd op het onnodig laten branden van lampen, computers en beamers. Ook vraagt de faculteit - met posters - aandacht voor open ramen terwijl de verwarming loeit. Ron Schumans, faculteitsraadslid namens het ondersteunend personeel, nam het initiatief tot deze bewustwordingscampagne, in navolging van onder meer de School of Business and Economics. Volgens Schumans kunnen “simpele gedragsveranderingen de energierekening verlagen en de hoeveelheid afval verminderen”. Ook is er volgens hem een rol weggelegd voor de schoonmakers. “Maar al te vaak is het licht nog aan na het schoonmaken van onderwijsruimtes waar op dat moment geen onderwijs gepland is.”

In het strategisch programma 2017-2021 is duurzaamheid een van de speerpunten van de UM in de komende vier jaar. Eind maart wordt een begin gemaakt met afvalscheiding. Duizenden prullenbakken uit alle UM-kantoren, gangen en onderwijsruimten verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen bakken – op centrale plaatsen – waarin plastic, papier en restafval apart worden verzameld.
In het kader van duurzaamheid: in twintig UM-gebouwen (binnenstad, campus Venlo en Duboisdomein 30) wordt vrijdag 10 februari de thermostaat één graadje lager gezet. Het is dan Warme Truiendag. Vorig jaar waren het alleen de juristen die als enigen van de Universiteit Maastricht de landelijke actie omarmden en zich gehuld in een trui achter de computer nestelden. Of die ene graad voelbaar is, is de vraag, maar het gaat om het idee dat er die dag 6 procent energie kan worden bespaard.

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)