Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Alleen puune met de Prins

Alleen puune met de Prins

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

MAASTRICHT. Vrolijk in polonaise, carnavalsdassen om, liepen leden van Saurus vorig jaar bijna met Vrow Wielemösj, de beschermvrouwe van het Maastrichtse studentencarnaval, het Studenten Service Centrum uit. Helaas, vlak voor de uitgang werden ze tegengehouden door een oplettende baliemedewerker. Dát was namelijk niet de bedoeling, de pop moest tot aan carnaval in het SSC blijven staan.

Om dit soort toestanden te voorkomen, liet carnavalsvereniging De Tempeleers de studentenverenigingen – naast de vier grote ook hotelschoolvereniging Amphytrion en het International Student Network – afgelopen donderdag in het SSC een eed afleggen. Vrow Wielemösj is niet te koop, ook niet voor een paar vaten bier. Ze mag nooit alleen zijn, moet net zo goed verzorgd worden als de allerliefste en haar kleren houdt ze graag proper. En puune - zoenen? Dat gebeurt alleen met zienen Hoegen Hoeglöstegheid Stadsprins Jerôme I. De voorzitters beloofden het plechtig, in het Mestreechs.

De traditie rondom Vrow Wielemösj  heeft daarmee een nieuw tintje gekregen. Na het afleggen van de eed werd een sociëteit van Vrow Wielemösj uitgeroepen. Wie haar mag meenemen in de optocht werd door het lot bepaald – dit jaar gaat de eer naar Koko. Voorgaande jaren werd de pop enkele weken voor carnaval uitgereikt aan een van de verenigingen. Die verstopte haar dan goed, terwijl de anderen haar probeerden te ontvoeren. Voor elf vaten bier kon de bestolen vereniging haar weer terugkopen. Toen daar een einde aan kwam, werd gezocht naar een nieuwe traditie. Sinds vorig jaar staat Vrow Wielemösj in het SSC.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)