Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ragweek voor twee regionale doelen

MAASTRICHT. De Ragweek – van 8 tot en met 15 maart – haalt dit jaar geld op voor twee regionale doelen. Normaal gesproken gaat de opbrengst van de goededoelenweek naar één nationaal en één regionaal doel. Dit jaar heeft het bestuur besloten een andere weg in te slaan. “We voelen ons meer betrokken bij regionale doelen”, zegt pr-commissaris Nina Mille. “Je weet beter waar het geld naar toe gaat en omdat het relatief kleine organisaties zijn, kunnen ze er veel mee doen.”

De doelen van dit jaar zijn Stichting Buddyzorg Limburg, die steun biedt aan mensen met een ernstige ziekte en mensen met obesitas begeleidt om hun leefstijl te veranderen, en Stichting Wensambulance Limburg, die wensen van ernstig zieken vervult. “Met vijfduizend euro kunnen zij twaalf wensdagen organiseren”, zegt Mille.

Om het geld bij elkaar te krijgen ondernemen studentenorganisaties in Maastricht verschillende activiteiten. Zo verzamelen schatzoekers zich in The Innbetween voor een Missing Treasure Hunt, gaan zangvogels naar de karaoke en loterij tijdens de Cheers for Charity Night van Ouranos en kunnen lekkerbekken de hele week hun hart ophalen en hun maag vullen bij de wafelverkoop van UniPartners, het stampottendiner van Lagakari of de beschuit met muisjes van verloskundevereniging Hera.

Het Ragweek-bestuur organiseert zelf ook enkele activiteiten. Zoals ieder jaar het openingsfeest, maar ook dit jaar een Movie Night in Pathé – Fifty Shades Darker wordt vertoond, gasten krijgen een hapje en een drankje vooraf – en een afsluitende cantus in D’n Hiemel.

Voor het volledige programma, zie www.ragweekmaastricht.nl

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)