Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Meer afgestudeerden bij UM betrekken

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht gaat meer haar best doen om de afgestudeerden te bereiken en bij de UM te betrekken. Tot nu toe lukt dat bij een grote groep nog niet, meldt de directeur Alumnirelaties Jos Kievits. 

De betrokkenheid van afgestudeerden bij de UM laat zich in een piramide uitbeelden, zegt hij. Bovenaan staan een kleine tweeduizend ‘vrienden’: dat zijn donateurs van het Universiteitsfonds, vrijwilligers in bijvoorbeeld een facultaire adviesraad, bezoekers van evenementen. Daaronder de veel bredere groep (22.500) van ‘bekenden’. Men hen is er contact, ze ontvangen het UM-magazine, bezoeken wel eens een ‘event’. Voor beide groepen wil Kievits in de toekomst meer doen. Met de vrienden wordt meer persoonlijk contact gemaakt, bijvoorbeeld door ze uit te nodigen bij de kunst- en antiekbeurs Tefaf. De bekenden zullen ook meer aandacht krijgen, al was het maar om ze “in beeld te houden”, zegt Kievits.

Onderaan de piramide bevindt zich de breedste laag van alumni: de ‘passieven’, zo’n 34.000  Men weet wie het zijn maar contact is er niet, “mede door nalatigheid van ons”, zegt Kievits. Juist op die groep zal het beleid zich de komende jaren richten: van ‘passieve’ moeten het op zijn minst ‘bekende’ alumni worden.

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)