Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Drukste voorjaars Bachelor Open Dag ooit

Drukste voorjaars Bachelor Open Dag ooit

Photographer:Fotograaf: Valentin Calomme

MAASTRICHT. Met bijna 2300 studiekiezers was het afgelopen zaterdag de best bezochte voorjaars-Bachelor Open Dag ooit voor de Universiteit Maastricht. Vooral de Nederlandstalige opleidingen geneeskunde en gezondheidswetenschappen waren in trek (allebei meer dan vierhonderd bezoekers). Tijdens de Open Dag afgelopen najaar was er juist veel belangstelling voor de Engelstalige bachelors. Ook biomedische wetenschappen (328), psychologie (446), kennistechnologie (115) en Maastricht Science Programme (113) hadden meer belangstelling dan vorig jaar. Arts & Culture en cultuurwetenschappen daarentegen konden slechts 94 belangstellende verwelkomen (in voorjaar 2016 nog 125).

Opvallend is de stijging van het aantal Nederlandse scholieren - vorig jaar maart nog 1228, nu 1525 - die de Open Dag bezochten. Het lijkt erop dat het nieuwe wervingsbeleid speciaal gericht op Nederlandse studiekiezers zijn vruchten begint af te werpen. Het gaat hier voornamelijk om 4 en 5 vwo’ers. Veel 6 vwo’ers hebben hun keuze al gemaakt. Niet in de laatste plaats omdat iedereen die een fixusstudie – in Maastricht International Business, psychologie, geneeskunde en Economics and Business Economics -  wil gaan doen, zich voor 15 januari moest inschrijven. Maanden eerder – behalve voor geneeskunde, die studie kende vorig jaar al een deadline op 15 januari – dan normaal,  want de loting voor opleidingen met een numerus fixus is afgeschaft. Zij moeten vanaf dit jaar al hun studenten zelf selecteren. En dat kost tijd.

De belangstelling van Duitsers, Belgen en Britten loopt wat terug, daar staat tegenover dat de belangstelling van Italianen en Spanjaarden is gestegen.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)