Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Roeiers, een zonnetje en een dino

Roeiers, een zonnetje en een dino

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

SIR 2017

MAASTRICHT. Een jazzbandje speelt, een boot wordt het water in getild en een hond blaft naar een dinosauriër. Een wat? Het is de mascotte van de Saurus International Regatta, aanwezig in al het promotiemateriaal en uiteraard ook nu op zaterdag 18 februari zelf. Het was de bedoeling dat deze vierde editie van de jaarlijkse internationale roeiwedstrijd groter zou zijn dan ooit en dat is ook gelukt: ongeveer zestig ploegen verschenen aan de start. Naast de Nederlanders waren de Belgen en de Duitsers goed vertegenwoordigd. Eén ploeg kwam helemaal vanuit Nantes.

Ze hebben het getroffen met het weer, dat ideaal is om te roeien: weinig wind, droog en in de middag breekt de zon zelfs door en gaan de jassen van de toeschouwers uit. De VIP-tent van Europe Calling – vandaag staat in het teken van Europese samenwerking, vanwege het 25-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht – loopt leeg, na een lunchpauze komen de boten er weer aan.  Er worden afstanden van 1500 en 250 meter geroeid.

De uitslagen van de populairste races: Aken was de sterkste bij de heren acht met stuurman, Nantes Aviron ging er met de eerste prijs bij heren dubbeltwee zonder stuurman vandoor. De Rotterdammers van Skadi waren niet te verslaan bij de heren onervaren C4 met stuurman, terwijl de eerste plek bij de heren vier met stuurman naar het Eindhovense Thêta ging. Saurus behaalde zelf de winst bij de dames onervaren C4 met stuurman.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)