Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vogelgeluiden en afterparty’s

Vogelgeluiden en afterparty’s

MAASTRICHT. ‘Nesko vliegt uit’ is dit jaar het thema van de concertenreeks van het Nederlands studentenkamerorkest (Nesko) dat op 8 april optreedt in de Sint Janskerk in Maastricht. Veertig studenten hebben voor twee weken de studie onderbroken om stukken te spelen van Rautavaara, Respighi, Heutmekers en Bizet.

“Bij het stuk van Rautavaara spelen we mee met een LP met vogelgeluiden uit 1972”, vertelt Hester Bartelsman, vioolspeler en penningmeester van het Nesko. “Dat is heel spannend, een bandje kan niet luisteren naar de dirigent, dus onze inzetten moeten heel precies zijn.” Vogelgeluiden komen ook terug in het stuk van Respighi, maar dan worden ze door het orkest zelf gemaakt. Ook nieuw dit jaar is dat er geen traditioneel begin is. “In plaats daarvan beginnen we vanuit het inspelen met het eerste stuk, in het begin zal het dus niet helemaal duidelijk zijn of we al zijn begonnen.”

De studenten doen in totaal zeven steden aan. Naast hun gewone concerten in de avonden, treden ze overdag op voor mensen die anders niet snel naar een concert toe kunnen gaan. “Bijvoorbeeld in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en op een school voor blinden- en slechtzienden. We slapen in gastgezinnen en het plaatselijke Nesko-comité organiseert ’s avonds een afterparty.” Vermoeiende weken dus. “Het is idioot, maar ontzettend leuk.”

Nesko vliegt uit, zaterdag 8 april, Sint Janskerk, 20.15 uur, €17,50 (studenten: €12,50)

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)