Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Spelen in het museum tijdens de Museumnacht

Spelen in het museum tijdens de Museumnacht

Photographer:Fotograaf: Uit 'A Passion for TASCHEN' - Museum aan het Vrijthof

MAASTRICHT. Van de glijbaan in het Bonnefantenmuseum, playbacken als Elvis of dansen op nachtelijke natuurgeluiden. Het kan allemaal tijdens de Maastrichtse Museumnacht op vrijdag 7 april. Dertien kunstinstellingen openen hun deuren gedurende de avond. Na 1.00 uur kunnen de bezoekers naar de Muziekgieterij voor de afterparty.

“Het is een kans om Maastricht beter te leren kennen, te ontdekken wat hier allemaal te doen is. En om te laten zien dat musea geen saaie stille plekken hoeven te zijn”, zegt Luc Bartholomee van de Museumnacht. Veel instellingen hebben een eigen thema gekozen. Zo is in Centre Céramique alles in de sfeer van Elvis – van een selfie met The King zelf tot een optreden van liefhebber Bart Chabot – en heeft het Bonnefantenmuseum gekozen voor het museum als speelplaats. “Er is een arcade, waar je kunst kunt grijpen met een grijparm en Navid Nuur heeft een kunstwerk gemaakt waar je letterlijk op mag schieten.”

Er rijden de hele avond gratis pendelbussen tussen de verschillende locaties. “Vergeet ook de kleinere instellingen niet. De Museumnacht is als schatzoeken. Zo zit naast het VVV-kantoor het Drukkunstmuseum, heel leuk maar bijna niemand kent het.”

Museumnacht, 7 april, 20.00-01.00 uur, afterparty: 0.00-5.00 uur, tickets: €10 (studenten: €7,50), www.museumnachtmaastricht.nl

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)