Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Minder animo voor postacademisch onderwijs

MAASTRICHT. Het aantal cursisten dat zich vorig jaar aanmeldde voor het postacademisch onderwijs (PAO) van de Maastrichtse rechtenfaculteit is met 30 procent gedaald ten opzichte van 2015. Het ging om 535 cursisten voor 21 cursussen, die zijn bedoeld voor advocaten, notarissen, leden van de rechterlijke macht, accountants of deurwaarders die hun kennis van bijvoorbeeld civiel-, straf- of nationaliteitsrecht willen bijspijkeren. In 2011 – een topjaar – schreven zich maar liefst 1076 mensen in, het dubbele. Voor onder meer advocaten is het verplicht om deel te nemen aan cursussen waarmee ze punten binnen halen en hun vakbekwaamheid kunnen aantonen.
Als oorzaak van de terugloop wijst de PAO-commissie in het jaarverslag naar onder meer grote advocatenkantoren die zelf binnenshuis trainingen organiseren, minder advocaat-stagiaires en het enorme aanbod (digitale) cursussen en symposia. Ook is de Limburgse Raad van Toezicht een grote concurrent omdat zij sinds kort eveneens cursussen voor advocaten regelt. Niet alleen in Maastricht maar ook landelijk daalt het aantal cursisten bij PAO-bureaus.
Voor de Maastrichtse rechtenfaculteit is het PAO behalve een inkomstenbron ook een manier om ‘buitenstaanders’ kennis te laten maken met de staf en de faculteit, staat er in het jaarverslag van 2016. “Tevens draagt het bij aan een goed alumnibeleid.”
 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)