Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Aanbellen bij geluidsoverlast

Aanbellen bij geluidsoverlast

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Handhavers patrouilleren langs studentenhuizen

MAASTRICHT. De komende zes maanden stuurt de gemeente Maastricht wekelijks handhavers op pad om geluidsoverlast aan te pakken. Studentenpanden zijn het doelwit.

Twee buitengewone opsporingsambtenaren maken iedere woensdag- en donderdag tussen tien en twee uur ’s nachts een rondgang door buurten waar regelmatig wordt geklaagd over geluidsoverlast. Er zijn geen specifieke wijken uitgekozen, al komen de meeste klachten uit de binnenstad, Limmel en Brusselsepoort, zegt een gemeentelijk voorlichter. “De handhavers gaan op pad naar aanleiding van meldingen die tijdens hun dienst binnenkomen via het speciale nummer 043-14043 of de politie.”
Het duo zal in eerste instantie in gesprek gaan met de melder en de overlastgever op zijn gedrag aanspreken. Wat kan volgen is een brief met een waarschuwing aan de student en huisbaas. Als er herhaaldelijk sprake is van overlast, wordt hierover ook contact opgenomen met een van de onderwijsinstellingen (Universiteit Maastricht, Hogeschool Zuyd) of de studentenvereniging. “Bij extreme overlast kunnen de handhavers direct de politie inschakelen.” De politie werkt met een gele en rode kaart gevolgd door een proces verbaal. De gemeentelijk voorlichter benadrukt dat het opleggen van boetes zeker niet het doel is van de pilot. “Dat is namelijk het verminderen van overlast.”
Aanleiding tot deze actie zijn de klachten die de gemeente regelmatig ten ore komen en die veroorzaakt “lijken te worden” door bewoners van studentenpanden, vooral ’s avonds en ’s nachts. 
De proef duurt tot 1 oktober (met uitzondering van de zomervakantie). Daarna wordt bekeken of de rondgang zijn vruchten heeft afgeworpen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)