Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Het feestje dat jij wilt

Het feestje dat jij wilt

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

De dag van de....

Waar is het feestje? Overal is het feestje! Op 3 april tenminste, want dan is het Wereld Feestdag. Of je nu alleen een paar vrienden uitnodigt of het groots aanpakt, het is belangrijk te bedenken wat je precies wilt. “Wij kijken altijd naar wat onze kernwaarden zijn als universiteit, maar ook naar wat we willen bereiken met het evenement”, zegt Julienne Erckens, events manager bij marketing en communicatie.

“Bij de afgelopen dies wilden we bijvoorbeeld meer studenten in de zaal. Dus hebben we actieve studenten gevraagd het te promoten in hun kring. Dat hielp, van de 850 stoelen waren er 365 bezet door studenten. Tijdens een open dag vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, waar ze ook vandaan komen. Dus zorgen we dat alle begeleiders goed Engels spreken en dat de mensen die meerdere talen spreken een vlaggetje krijgen op hun naamkaartje. Gastvrij zijn, persoonlijke aandacht, dat is belangrijk.”

Dat werkt in alles door, van de hapjes (“ook een vegetarische en veganistische optie”) tot de locatie (“bij een academische zitting past de uitstraling van de Sint Janskerk of het Theater aan het Vrijthof”). Maar ook hier geldt: wat wil je? “Bij de nieuwjaarsborrel komen vaak dezelfde mensen. We wisselen nu af tussen Randwyck en de Tongersestraat, maar misschien moet je het eens op een heel nieuwe locatie organiseren. Zodat mensen nieuwsgierig worden.”

Voor de toekomst wil de universiteit de evenementen duurzamer maken. “Maken we de uitnodigingen digitaal? Hoe voorkom je papieren bevestigingen? En wat is een milieuvriendelijk alternatief voor ballonnen?”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)