Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Maastricht 6e beste jonge universiteit wereldwijd

Maastricht 6e beste jonge universiteit wereldwijd

Photographer:Fotograaf: THE

MAASTRICHT/BRISBANE. De Universiteit Maastricht (UM) is twee plaatsen gezakt - van vier naar zes -  in de THE Young University Rankings voor beste jonge universiteiten ter wereld. Hiermee staat de UM weer op dezelfde plaats als in 2015. Dit werd vandaag bekend gemaakt tijdens de THE Young Universities Summit in Brisbane, Australië. De Maastrichtse collegevoorzitter Martin Paul zal daar een lezing geven.

De daling van de UM heeft volgens  Phil Baty, redacteur van de Times Higher Education rankings, alles te maken  - “despite an improved overall score”-  met de lagere "score for industry income”. 

De lijst van tweehonderd universiteiten die vijftig jaar of jonger zijn (tot 2016 bekend als de Times Higher Education 150 Under 50)  wordt voor het derde jaar op een rij aangevoerd door de Zwitserse École Polytechnique Fédérale de Lausanne. Azië doet het goed en staat met vijf instellingen in de top tien. De ranglijst voor jonkies, die voor de zesde keer verschijnt, baseert zich op dezelfde prestatie-indicatoren in onder andere onderwijs, onderzoek, internationalisering als het vlaggenschip  THE World University Rankings. Op een punt na: de reputatie krijgt wat minder gewicht.

 

Zie voor meer info: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2017/young-university-rankings

 

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)