Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Universiteit Twente werft studenten in Amsterdam

TWENTE/AMSTERDAM. Weinig studenten uit de Randstad staan te springen om in Enschede te gaan studeren. De Universiteit Twente wil daar verandering in brengen: zij wil Amsterdammers naar het oosten lokken.

De Universiteit Twente is bij buitenlandse studenten in trek, maar de toestroom uit het westen van het land blijft achter. Dat is jammer, aldus een woordvoerder van de universiteit: “We hebben op de Universiteit Twente genoeg studies die in de Randstad niet zijn te volgen.”

Daarom opent de universiteit een ‘pop-up university’, samen met de Twentse Ambassade in hartje Amsterdam. Ze gaan voorlichtingsactiviteiten organiseren voor scholieren uit 5 en 6 vwo.

Tijdens de open dag kunnen de scholieren bijvoorbeeld ‘speeddates’ aangaan met Twentse studenten. Ook voor praktische informatie kunnen ze er terecht, bijvoorbeeld over studiefinanciering, de campus en hoe het is om te wonen in Enschede.

Een woordvoerder van de Universiteit van Amsterdam heeft geen enkel probleem met de Twentse activiteiten. Werving van studenten in andere steden is volgens haar niet ongebruikelijk.

Ook de Vrije Universiteit is niet bang voor concurrentie. “De Universiteit Twente heeft een heel eigen aanbod en een andere focus dan wij”, zegt een woordvoerder. “We vinden het een leuk initiatief.” 

HOP, Jesse Haenen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)