Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Raad mee

Raad mee

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

"Heb je al zin om te douchen?" vroeg hij. Even vergat ik waar ik was. Door de luxaflex kon ik naar de overkant kijken. Een vrouw stond op een grijs balkon en brak een sigaret in tweeën, waarna ze de stukjes naar beneden wierp, het water in. De eendjes wisten zich er geen raad mee.

Of ik zin had om te douchen. Eigenlijk niet. "Ja best wel", glimlachte ik naar de luxaflex, en ik voelde zijn hand op mijn rug. Ik dacht aan gisteren, toen ik iets te lang op een plek was met iets te weinig mensen en iets te veel bier. Ik voelde me langzamer worden, ik had iets langer moeten slapen, maar dat kon niet, want ik had afgesproken hier te zijn.

"Een beetje zon zou ook niet slecht zijn", zei hij, en hij schoof het rechterbandje van mijn bh nog iets opzij. Ik voelde een lichte schaamte, net als gisteren toen mijn beste maatje een afgebroken sigaret op de grond had gevonden, en deze in mijn mond probeerde te duwen. De jongen die ik die avond een beetje leuk vond, lachte bemoedigend, "ja doe maar, daar weet Cato wel raad mee". Op het moment zelf was het niet zo erg, maar nu werd ik er naar van. Ik voelde me een beetje een dier in een circus.

De vingers van de stem tekenden zachtjes lijnen op mijn rug. "Rook je?" De vrouw op het grijze balkon was nu naar binnen gelopen. "Nee", antwoordde ik. Na gisteren wilde ik niet meer iemand zijn die soms rookte, dus was ik het ook niet. Hij bestudeerde mijn armen. Met mijn vingers tikte ik per ongeluk zijn horloge aan, een rode van het merk BK, net zo rood als zijn sokken. Ik wilde hem een complimentje geven, en dacht aan wat een vriend ooit zei: het leven is te kort om saaie sokken te dragen. Ik wilde zeggen dat rood mijn lievelingskleur was, maar ik deed het toch maar niet.

"Goed mevrouw Boeschoten, nog even niet douchen tot we zeker weten dat je niet allergisch bent voor de stoffen die we op je huid getest hebben. Kleed je maar weer aan."

Cato Boeschoten

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: