Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Orde in de chaos

Orde in de chaos

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

De dag van de...

Is je bureau een puinhoop? Groeien je taken je boven het hoofd en ren je van de ene afspraak naar de andere? 22 April is een goede dag om orde in de chaos te scheppen, dan is het Get Organised Day.

Als er iemand georganiseerd is, dan is het wel de secretaresse die de drukke agenda van een decaan moet beheren, in dit geval die van psychologiedecaan Anita Jansen. Heidi Gulix geeft tips. “Als ik door de bomen het bos niet meer zie, maak ik altijd een een to-do lijstje. De belangrijkste taken gaan bovenaan. En dan iedere taak stap voor stap afwerken. Ga niet met alles tegelijk beginnen.” Maar hoe bepaal je wat prioriteit heeft? “Als het heel druk is, bekijk ik het dag voor dag. Wat moet er per se vandaag gebeuren?”

Kom niet in de verleiding om minder urgente taken alsmaar voor je uit te schuiven. “Ik kijk wanneer er een rustig moment is en plan in dat ik er dan aan werk. Mocht ik er mijn aandacht goed bij moeten houden, dan neem ik het ook wel eens mee naar huis waar ik niet steeds gestoord word.”

Gulix raadt aan een paar keer per dag naar je e-mail te kijken, in plaats van je er de hele tijd door te laten afleiden. “’s Ochtends bekijk ik eerst de agenda van de decaan; wat staat er ook alweer op het programma. Vervolgens handel ik onbeantwoorde mail af. Moet er voor een bepaalde tijd iets mee gebeuren, dan zet ik een reminder in Outlook. De afgehandelde mail gaat in mijn archiefmap, ik heb er een voor verzonden mail en een voor gekregen mail, ingedeeld per jaar. Dat doe ik meteen, daar ben ik heel consequent in.”

Al het advies ten spijt, Gulix denkt ook dat het in iemands aard zit om al dan niet georganiseerd te zijn. “Ik ben thuis ook heel netjes.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)