Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Mijn moeder liket en deelt alles wat we op Facebook zetten”

“Mijn moeder liket en deelt alles wat we op Facebook zetten”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Sean Beuk (21, Leiden)/ voorzitter Werkgroep Inkom en masterstudent bij SBE/ woont in Maastricht/ single

Ik heb te weinig tijd voor… lekker eten. Ik hou erg van koken, dat is me met de paplepel ingegoten. Ik maak graag sushi, dat heb ik van mijn moeder geleerd, maar ik kook van alles. Nu zit ik ’s middags op kantoor dus kan ik niets lekkers maken en omdat we steeds vaker ’s avonds doorwerken, halen we dan ook wat.
Mijn ouders zijn… heel erg ondersteunend. Ze vonden het ontzettend leuk dat ik een jaar Werkgroep Inkom (WGI) wilde doen en zijn heel trots. Mijn moeder liket en deelt alles wat we op Facebook zetten. Ik lijk meer op haar dan op mijn vader. We zijn allebei vrij direct, soms zelfs té en hebben hetzelfde gevoel voor humor. Van mijn vader heb ik dat ik heel veel dingen wil doen en erop moet letten om rust te nemen.
Favoriete boek? To kill a mockingbird van Harper Lee. Ik begon eraan omdat we het moesten lezen op de middelbare school. In het begin begreep ik niet waar het boek heenging. Maar in de tweede helft wordt alles duidelijk en zie je hoe gaaf dat eerste stuk is opgebouwd.
Ik lig wakker van… Als ik het heel druk heb, lig ik wel wat langer wakker dan normaal, maar niet de hele nacht. Ik ben vrij rationeel ingesteld, als er een crisis is dan ga ik op zoek naar oplossingen.
Ik ben een geboren leider. Moeilijk om dat van jezelf te zeggen. Mensen willen op zich wel naar mij luisteren. Dat is in de loop van dit jaar gegroeid. Maar ik vind werken in teamverband fijner, ik hou er niet van om mensen te zeggen wat ze moeten doen. Ik heb heel lang getwijfeld of ik voorzitter moest worden, het is zoveel verantwoordelijkheid. Ik zag mezelf meer als vicevoorzitter of secretaris. Pas toen de oude WGI vertelde dat je alle taken en verantwoordelijkheid samen deelt, besloot ik het te doen.
Leukste cadeau? Mijn ex-vriendin – we hadden bijna drie jaar een relatie – heeft me een keer verrast met een reisje naar Parijs. Ze had gezegd dat ik op tijd thuis moest zijn omdat we naar haar vaders verjaardag moesten. Ik had niets in de gaten.
Mijn zus is mijn beste vriend. Ik heb een twee jaar oudere zus en een veel jonger halfzusje. Zij is de dochter van mijn vader uit zijn tweede huwelijk. Met haar heb ik een andere band, we zijn niet samen opgegroeid en het leeftijdsverschil is groot. Mijn oudere zus is niet mijn beste vriend, maar we zijn wel echt maatjes. We vertellen elkaar veel. Vanwege de scheiding, ik was een jaar of acht, zijn we nog hechter geworden. Mijn ouders kunnen het nog goed met elkaar vinden, maar in zo’n periode verandert er toch heel veel. Dat is best lastig, ook omdat je op die leeftijd nog niet zo goed begrijpt waarom het gebeurt. Ik ben er een stuk zelfstandiger van geworden.
Ik was de braafste jongen van de klas. Ja, ik was altijd heel braaf. Tijdens de diploma-uitreiking noemde de mentor mij de ideale schoonzoon. Ik ben niet iemand die op zoek gaat naar confrontaties. Ik vond het altijd harstikke leuk op school, van mijn ouders mochten we veel. Waarom zou ik vervelend gaan doen?
Vervelendste periode van mijn leven. Toen ik een jaar of tien was, ben ik uit een kermisattractie gevallen. Ik zat alleen in de Octopus en de veiligheidsbeugel werkte niet goed. Ik weet niet precies hoe, maar ik ben eronder of boven geschoven. Ik kon me nog even vasthouden, maar op een gegeven moment werd ik weggeslingerd. Ik brak mijn bovenbeen, lag een week in het ziekenhuis en moest bijna een jaar revalideren. Ik durf nog wel in attracties, maar ik ben er niet heel happig op. De veiligheidsbeugel trek ik altijd extra strak aan.
Beste periode van mijn leven. De studententijd. Het is zo leuk, je ziet jezelf opgroeien. Als ik kijk naar wie ik was toen ik hier aankwam en wie ik nu ben, dan heb ik zoveel geleerd. Zelfstandigheid, dat de wereld groter is dan jezelf, voor jezelf opkomen, zeggen als je het ergens niet mee eens bent. Daar heeft mijn dispuut Que Pasa zeker bij geholpen. Met vijftien man bij elkaar, kan het wel eens zijn dat degene met de grootste mond gelijk krijgt. Dan moet je dus iets zeggen. Ik heb een jaar kroegbestuur gedaan – we baten met andere disputen Café de Boschpoort uit – daar heb ik geleerd samen te werken. Ik woonde boven de kroeg in de zolderkamer. Dat was perfect, wilde ik even rust dan deed ik gewoon de deur dicht en dan hoorde ik niets meer.
Droomartiest voor de Inkom. Als ik alleen naar mezelf kijk: Red Hot Chili Peppers of AC/DC. Die heb ik allebei nog nooit live gezien, ik ga eigenlijk nooit naar concerten. Dit jaar ga ik wel naar Pinkpop, voor het eerst.
Grote liefde? Daar ben ik nog niet aan toe. Ik heb bijna drie jaar een vriendin gehad, het is nu een half jaar uit. Dat vond ik erg jammer, maar ik hoef nu niet meteen een nieuwe relatie. Mijn droomvrouw staat haar mannetje, houdt van lekker eten en heeft humor.
Over tien jaar… heb ik een vaste baan, hopelijk een partner, kinderen misschien ook. Ik hoop dat ik dan veel van de wereld heb gezien, ik hou van reizen. Ik wil absoluut naar Australië, dat heeft me altijd getrokken. Ik probeerde er tijdens mijn uitwisseling naartoe te gaan, maar dat ging niet. Het werd Singapore, ook heel vet. Het is Azië, maar tegelijkertijd heel westers. Wat voor baan ik later wil, weet ik nog niet. Ik koos International Business omdat ik niet wist wat ik wilde en nu Supply Chain Management omdat ik het heel interessant vind om naar de hele lijn van een product te kijken. Het is groter dan alleen je eigen bedrijf.
Heerlijk, als enige man tussen de vrouwen. De andere leden van de WGI zijn allemaal vrouwen, veel mensen vragen me hoe ik dat volhoud. Ik heb er geen moeite mee. Op werkvlak sowieso niet en op sociaal vlak zijn het duidelijke meiden die recht door zee zijn. Ik hoef niet te gaan raden wat ze bedoelen. Eva valt ook op vrouwen, dus met haar kan ik het over de liefde hebben, ze is mijn bromance.

Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)