Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Geen gratis boodschappenjongen

Geen gratis boodschappenjongen

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

De dag van...

Het clichébeeld van de stagiair die vooral wordt gebruikt als veredelde boodschappenjongen en koffiejuf klopt niet meer. “We evalueren altijd met de student na afloop van een stage en dat hoor ik zelden”, zegt Josine van den Elsen, vice-voorzitter van de Maastrichtse afdeling van Integrand, een landelijke studentenorganisatie die stages verzorgt.

Op 22 mei is het de Dag van de Stagiair, iets wat veel universitaire studenten een paar maanden zijn, ook al is het vaak niet verplicht. “We krijgen zo’n twintig inschrijvingen per maand. Veel mensen doen een stage in de zomermaanden of ze nemen een tussenjaar nadat ze hun bachelor hebben afgerond. Wij letten er bij de stageopdracht op dat het werk van academisch niveau is. Het moet wel een uitdaging zijn voor de student.”

Of het makkelijk is om een stageplek te vinden, ligt aan de studie. “School of Business and Economics studenten en kennistechnologen kunnen echt kiezen waar ze heen willen. Bij gezondheid en maatschappij of cultuurwetenschappen moeten we meer ons best doen om iets te vinden. Het ligt trouwens ook aan de student. Willen ze een stage die specifiek aansluit op hun vakgebied of gaat het meer om werk op een bepaald denkniveau.”

Normaal gesproken houdt de student er ook een zakcentje aan over. “De vergoeding ligt tussen de 300 en 500 euro per maand. In Amsterdam krijg je vaak wat meer dan in Limburg, omdat daar de kamers duurder zijn en bedrijven daar rekening mee houden.” Veel ruimte voor onderhandeling is er overigens niet. “Meestal staat de vergoeding al van tevoren vast.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)