Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM-neurowetenschapper genomineerd voor Wetenschapstalent

UM-neurowetenschapper genomineerd voor Wetenschapstalent

Photographer:Fotograaf: Eigen foto

MAASTRICHT. UM-neurowetenschapper Michelle Moerel, onderzoeker bij het instituut voor systeembiologie Macsbio, is genomineerd voor de verkiezing van Wetenschapstalent 2017. Moerel is een van de 25 jonge wetenschappers uit Nederland en België, die het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist selecteerde. De onderzoekers zijn aangedragen door achttien universiteiten.

Moerel doet onderzoek naar het menselijke gehoor. Met behulp van fMRI en computermodellen probeert ze te achterhalen hoe de hersenen binnenkomende geluidssignalen filteren, verwerken en interpreteren. Dat kan mede verklaren wat er misgaat als het gehoor slecht functioneert.

Wie wint, wordt mede bepaald door het publiek; iedereen kan tot 5 juni stemmen op http://www.newscientist.nl/talent. Uiteindelijk hakt een jury onder leiding van Louise Gunning-Schepers (voorzitter Nationale Wetenschapsagenda) en Rik Torfs (rector van de KU Leuven) de knoop door. Nobelprijswinnaar Ben Feringa zal op 22 juni de winnaar, die een geldprijs van 2500 euro ontvangt, bekend maken in de Kleine Komedie te Amsterdam.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)