Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Het absolute dieptepunt van Johnny Depp

Het absolute dieptepunt van Johnny Depp

Film: Pirates of the Carribean: Salazar’s Revenge

Henry Turner (Brenton Twaites) wil zijn vader van de vloek bevrijden die hem gevangen houdt op het spookschip De Vliegende Hollander. Daarvoor moet Henry de drietand van Poseidon zien te vinden, waar hij de hulp van de piraat Jack Sparrow (Johnny Depp) voor nodig heeft. Maar Sparrow heeft zo zijn eigen zorgen. Hij wordt achtervolgd door pech waardoor al zijn ondernemingen geen cent opleveren en bovendien zint zijn oude vijand Salazar (Javier Bardem) op wraak.

De wind in de zeilen, omdat:

  • De film er vaak prachtig uitziet. De kostuums en decors zijn fantastisch, de special effects op momenten betoverend.
  • Javier Bardem loopt prettig schmierend door de film. Hoe hij het zwarte bloed kwijlend uit zijn mondhoek laat druipen wordt bijna een kunstvorm.
  • En ja, het is alleszins aangenaam om de oudgedienden Orlando Bloom en Keira Knightley aan het slot in elkaars armen te zien vallen.

Een zinkende schuit, omdat:

  • De Noorse regisseurs Joachim Ronning en Espen Sandberg niet de gehoopte vernieuwing brengen maar de gebaande paden nog stringenter volgen.
  • de muziek van Geoff Zanelli is wel aardig maar mist de stuwende kracht uit de eerdere Pirates-films.
  • de nieuwkomers Brenton Twaites en Faye Scodelario - het nieuwe liefdeskoppel - hebben nauwelijks charisma en onderling nul chemie.
  • Depps vertolking mag gezien worden als het absolute dieptepunt. Depp speelt Sparrow nu voor een groot deel van de film half verwijfd en half dronken. Het is een en al uiterlijkheid dat we te zien krijgen en als regisseurs Depp niet aan banden leggen, kan hij een film ontwrichten. Dat is wat hier gebeurt.
  • De film overschreeuwt zich voortdurend. Neem bijvoorbeeld de scène van de bankoverval. Hier wordt niet alleen de kluis maar het hele bankgebouw gestolen wat vervolgens resulteert in een doldwaze achtervolging. Grappig? Misschien. Spectaculair? Wellicht. Spannend? Geen moment.

Het slotoordeel:

Pirates of the Carribean: Salazar’s Revenge is geen film maar een pretparkattractie, een leeg spektakelstuk. Het is een film die volledig wil overdonderen in plaats van overtuigen.

Jan Salden

 

Zie hier het filmprogramma  van LumièrePathé en Euroscoop

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)