Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Hartje

Hartje

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Als kind was ze verliefd op Michael Jackson. “Voor je meteen begint te schreeuwen van afschuw: ik was verliefd op de jonge versie. De knappe, dansende, energieke en in mijn ogen compleet onschuldige popster.” Omdat ze nog geen Engels kon zong ze al zijn liedjes mee in gibberish: onzintaal. Sommige liedteksten weet ze nog steeds niet. Op de dag dat hij stierf was ze ontroostbaar en de weken daarna hield ze een dagboekje voor hem bij. In haar beste 12-jarige Engels schreef ze over alledaagse dingen, zoals het schoolreisje waar ze ruzie had gekregen met een vriendin, haar plannen voor de zomervakantie en over de wolk in de vorm van zijn hoofd die ze had gezien vanuit de auto onderweg naar Frankrijk.

Als tiener was ze verliefd op Benedict Cumberbatch, een Britse acteur. Alsof ze de enige was die hem ‘ontdekt’ had, en alsof dat zo moest blijven, vertelde ze niemand over haar tweede geheime liefde voor dat tweede onbereikbare idool. Ze hield haar adem in wanneer vrienden spraken over hun favoriete series, uit angst dat zijn naam genoemd zou worden. Op rare dagen liep ze door de stad, op zoek naar hem. Niet letterlijk op zoek, maar naar iets waar ze genoegen mee kon nemen. Ze ging pas naar huis toen ze in een boekwinkel een tijdschrift vond met zijn charmante gezicht op de voorkant.

Als jongvolwassene was ze verliefd op een jongen met een gouden toekomst. Ze zijn al een tijdje niet meer samen,  maar toevallig las ze gisteren hun oude sms’jes terug.  ‘Lief’ en ‘hartje’ over en weer, terwijl ze allebei dachten dat ze helemaal niet zo klef waren. Hij is jarig vandaag, en ze mist hem. Ze wil hem feliciteren, maar weet niet eens of zijn telefoonnummer nog wel hetzelfde is als toen.

Als het mee zit is ze voorlopig even niet verliefd.  “Geklef, gedoe, gezeik.” Ze kan best wat liefde gebruiken, want de laatste tijd ging het niet zo goed. Redenen genoeg: het weer, haar studie, het leven. Het voelt alsof het niet heel gebruikelijk is, om nu liefde te vragen. Iedereen is zo druk met zichzelf bezig, op zo’n verzoek zit niemand te wachten. Het zal de leeftijd wel zijn. En eigenlijk geeft het ook niet. Ik zorg wel voor haar.

Cato Boeschoten

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: