Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een mooi decolleté

Een mooi decolleté

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Wij hier in Maastricht hebben het maar rustig, qua universitair leven bedoel ik. Wat gebeurt hier nu helemaal? Als er al relletjes zijn worden die goed verborgen gehouden, althans, wij van de Berg hebben er geen weet van. Nu kan het zijn dat u allemaal snel de boel aan kant brengt als er weer een ambtelijke bergdelegatie afdaalt, of erger nog, een bezoekje van ons Hoge College dreigt. Ik hoorde Germanicus laatst ook klagen. Hij verveelde zich, zei hij tegen crisismanager Gert, die hem met een lodderig oog aankeek. “Kan jai”, probeerde Germanicus, “dan nicht ein kleines rel-chen versinnen? So das wai das wieder resoloet de kopf eindrukken oend jai wie iek allezwei in die scheinwerfer kommen als kraftdadige helden?”

Hij mompelde er nog wat achteraan over functieomschrijvingen die niet voor niets het woord crisis bevatten, dat daar ook een riante salarisschaal aan was gekoppeld, maar helemaal verstaan deed ik dat niet meer omdat ik me schielijk uit de voeten maakte. Dadelijk ging-ie mij nog vragen om een crisisje voor hem te organiseren…

Nee, dan valt er bij onze zuiderburen, voor ons zijn het ook westerburen, meer lol te beleven. Veel gedoe over rectorsverkiezingen in Gent en Leuven, en nu weer een akkefietje bij de Franstalige ULB in Brussel. Het gaat om een diploma-uitreiking aan geneeskundestudenten. Het secretariaat stuurde hen een mail, ik citeer even uit De Morgen: "Mijn collega's en ikzelf verwachten u om 13 uur (…) Gelieve daar op tijd te zijn. Vanuit esthetisch oogpunt raden wij de jongedames aan om een jurk te dragen alsook een mooi decolleté en de heren een kostuum. Uiteraard, beste dames, is deze instructie niet verplichtend."

Het interessante is dat de decolleté-mail van een geheel vrouwelijk secretariaat komt, stamelde een beduusde decaan. De gevolgen waren uit te tekenen. "Daar sta je dan", schreef een ULB-studente op Facebook. "Na een studie van minstens zes jaar willen ze alleen maar je tieten zien.”

Ik ga hier verder niets over zeggen, beste lezers, voor je het weet sta je te boek als een vieze oude man en het is natuurlijk een schande en zo, maar bekijk het eens van de andere kant: eindelijk leven in de brouwerij! Onze crisis- annex reputatiemanager had er graag zijn tanden in gezet, dat weet ik zeker. En met succes, dat weet ik nog zekerder. Maar ja, hier gebeurt dus niks. De UM is braaf, de UM is niet hip.

Terwijl we zo veel kunnen leren van de jongens en meisjes op Brightlands! Die zijn wèl hip. Alleen weet niemand dat nog en daarom sponsoren ze straks een tent op Pinkpop. De roze tent. Daar staat straks hun logo op. “Festivalgangers en muziekliefhebbers die Pinkpop op tv volgen kunnen dus eigenlijk niet om Brightlands heen”, klinkt het opgetogen in hun jongste nieuwsbrief. Waarom doen ze het? Omdat Limburg geen flauw idee heeft wat dat hele Brightlands is. En daarom gaat Brightlands nu “Limburg inspireren”. Ze hebben daar communicatiemensen die zo hun eigen opvattingen over logica hebben: als iemand jou niet kent heeft die er kennelijk enorme behoefte aan om door jou te worden geïnspireerd, toch? Verder is het een topidee, ik wil graag Liam Gallagher, voorheen Oasis, onder dat logo zien hupsen, zeker als er vooraf een toffe lezing wordt gehouden over de nieuwste biomaterialen die ze op de Brightlandscampus hebben uitgevonden! Niet dan? Maar dan moeten ze het wel snappy doen natuurlijk. Was het niet SBE-decaan heer Vergauwen die ooit op een Bruis-festival net iets te lang oreerde en toen een fluitconcert om de oren kreeg? De beste man is dagen van slag geweest. Zoiets gun je toch niemand?

 

Albert Bergbroeder

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: