Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De strijd aan met barbecues en borrels

De strijd aan met barbecues en borrels

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

De dag van de...

Het zonnetje straalt, de terrassen lonken en de geur van barbecue gaat door de straten. Maar als er tentamens gehaald en essays geschreven moeten worden, gaat dat aan je voorbij. Hoe toch productief te blijven als er zoveel verleiding is? In het kader van Wereld Productiviteit Dag op 22 juni, vraagt Observant het aan de harde werkers in de Universiteitsbieb en stelt een top 5 met tips samen.

  1. Neem regelmatig pauze. Of het nu voor de frisse lucht, een suikerrijke snack, een kop koffie of een kletspraatje is, alle studenten zijn het over eens dat regelmatig even weg lopen van de studieboeken essentieel is. “Zonder koffie kom ik de dag niet door. Trouwens, mijn beste ideeën krijg ik altijd als ik op de wc zit.”

  2. Mijd social media. Het is niet zozeer de afleiding van Instagram, What’sApp en Facebook die de concentratie de nek omdraait, het is de jaloezie die het oproept. “Sommigen van mijn vrienden zijn al klaar. Die zitten nu allemaal aan het bier, dat is echt balen.”

  3. Beloon jezelf. De een trakteert zichzelf op een reep chocola en een film, de ander op een avond stappen. Iets leuks in het vooruitzicht hebben, helpt om nu door te werken. “Soms plan ik die beloning al voor de deadline, dan moet ik het eerder af hebben om te kunnen gaan.”

  4. Relativeer. “Als ik het echt niet meer zie zitten en denk dat het nooit gaat lukken, hou ik mezelf altijd voor dat het over een paar dagen hoe dan ook gedaan is. Of ik het nou heel slecht doe of heel goed, dan ben ik in ieder geval klaar.”

  5. Verdeel veel werk in kleine stappen. Regelmatig iets kunnen afvinken van je to-do-lijst doet wonderen voor de motivatie. “Ik zet er ook altijd iets op wat ik al heb gedaan. Heel kinderachtig, maar het is zo lekker om alvast met een vinkje te beginnen.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)