Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Robin Hood krijgt hulp van Kleine Jan

MAASTRICHT. Het Robin Hood-project van de psychologie en neurowetenschapfaculteit krijgt een klein broertje: het Kleine Jan-project, genoemd naar het hulpje van Robin Hood in het verhaal over de dief die steelt van de rijken om aan de armen te geven.

Het Robin Hood-project is een fonds bedoeld voor onderzoekers die aio’s in dienst willen nemen, maar geen subsidie hebben om dit helemaal zelf te kunnen betalen. Het geld voor het fonds komt van collega’s die juist heel veel subsidie binnenhalen. Maar de onderzoekers die een aanvraag doen, moeten ook zelf geld bij elkaar schrapen.

Daar wil Peter Muris, voorzitter van de capgroep Clinical Psychological Science (CPS), op zijn beurt de mensen van zijn capgroep een handje bij helpen. “Wie een aanvraag wil doen bij het Robin Hood-fonds, moet zelf ongeveer een ton hebben. Dat wordt dan gematcht en met twee ton heb je genoeg om een aio in dienst te nemen. Wij hebben nog wat reserves, dus CPS-mensen met een goed onderzoeksvoorstel die zelf 50 duizend euro hebben, kunnen bij mij aankloppen. Als ik wat in het voorstel zie, kan ik het aanvullen met CPS-geld en komen ze in aanmerking voor het Robin Hood-project. Zo wordt het geld goed besteed en spreken wij onze reserves aan, wat de faculteit graag ziet.” Hoe lang Kleine Jan overeind blijft, is niet zeker. “Het is zolang de voorraad strekt.”

Vice-decaan Alexander Sack heeft de andere capgroepvoorzitters laten weten dat de namen voor het Broeder Tuck, Lady Marian en Richard Leeuwenhart-fonds nog beschikbaar zijn.

Categories:Categorieën:
Tags:
FPN

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)