Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Getver!

Getver!

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Stel, het is je baan om deze universiteitskrant in de lucht te houden. Dan wil je graag gelezen worden natuurlijk, en dan wil je niet dat de krant alleen maar in opgerolde toestand wordt gebruikt om vliegen naar de andere wereld te helpen, of om zes keer dubbelgevouwen onder een wankel terrastafeltje te belanden. Laat staan wat ik onlangs zag… Getver!

Mij kwam namelijk een filmpje onder ogen waarin een wel zeer oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van een nummer van dit prachtblad. Het blijkt van een groepje Fasos-studenten te zijn die onder de naam Debaser zelf een periodiek in het leven willen roepen. Maar ja, wie zit er te wachten op zoiets? Dat dachten de jongelui ook. Alleen als bestaande bladen de prullenbak in kunnen is er ruimte voor iets nieuws. En dus zien we een studentenkamer waar een meiske met feestmuts haar roes ligt uit te slapen op een bank, en vervolgens een ander meiske binnenkomt met een nummer van dit blad in de hand. Dan de vraag: “Aren’t you tired of reading such unbiased, dull, uninteresting magazines?” Het feestbeest komt half overeind en kotst op de grond. Dan die ander weer: “The good thing is, cause it lacks any opinion of its own it is great for absorbing other things” en ja hoor, ze dept de kots met deze krant op.

Bah, bah, driewerf bah! Maar we zijn nog niet klaar, even later wordt een jongeman op de wc van een exemplaar van The Diplomat (van de United Nations Student Association UNSA) voorzien want tja, het pleepapier was op en zo heeft dat krantje nog enig nut.

Vies allemaal hè? De jonkies van tegenwoordig vinden dat leuk. Mijn generatie is nog van de tijd dat de krant een meneer was. Met een meneer veeg je je billen niet af. 

Het leuke is wel: dit filmpje geeft een inkijkje in de ziel van het student. Die wil helemaal geen ‘onbevooroordeelde’ bladen lezen, bejjegek! Feiten zijn saai!! We willen opinies! Een blad zonder mening, zoiets léés je toch niet? Jawel lezers, hier is de Trump-generatie aan het woord, daar gaan we nog lol aan beleven, ik voorspel het u.

Nee, dan dat andere filmpje dat ons allemaal onlangs bereikte. Via een officiële communicatiemail. Gaat over roosters en toetsen en zo. Studenten klagen daarover. Maar nu niet meer want twee van onze beminnelijkste decanen, de dames Hildegard S. en Bernadette J. hebben zich laten strikken om mee te spelen in dit filmpje: ze geven uitleg in hun beste Engels. Vooral Hildegard S. is kostelijk. Met felle blik commandeert ze de studenten naar “de eerste rij”, laat ze weten dat ze niet te laat in de onderwijsgroep moeten komen en dat ze geen smartwatches mogen gebruiken omdat die fraude mogelijk maken “en daarom hebben we alle horloges verboden” en hetzelfde geldt voor oordopjes: verboden tenzij het om geluidsbeschermers gaat.

Kijk, dat is nog eens klare taal. En een keurig filmpje! Geen onvertogen woord, geen onvertogen beeld. Weet u waar ik me nu het meeste op verheug? Op het volgende filmpje. Wan ik ben er een groot voorstander van dat onze communicatie voortaan in beeldtaal verloopt. Dat is de toekomst. Geen saaie teksten, laat het maar zien. En mag ik dan een suggestie doen voor een onderwerp? In alweer een communicatiemail zag ik dat ze op Chemelot onderzoek gaan doen met geld van Saoedische oliesjeiks. Geregeld door de voorman van het Universiteitsfonds, Jos K. Met steun van Germanicus, uiteraard, zonder hem valt hier nog geen mus van het dak. Kunnen we die twee niet in een vlotte djellaba hijsen met kaffiya (door sommigen oneerbiedig theedoek genoemd), ze op een kameel zetten en zo de vriendschap der volkeren en de vooruitgang van de wetenschap vieren? Ziet u het voor zich? Een beeld om de zomer mee in te gaan, nietwaar?

Fijne vakantie allemaal!

 

Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: