Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kunst kijken en ballen verzamelen

Kunst kijken en ballen verzamelen Kunst kijken en ballen verzamelen Kunst kijken en ballen verzamelen Kunst kijken en ballen verzamelen Kunst kijken en ballen verzamelen Kunst kijken en ballen verzamelen

Photographer:Fotograaf: Observant

Cultifest in het Bonnefantenmuseum

MAASTRICHT. Er lopen veel studenten met een unieke linnen tas rond op Cultifest, woensdagavond in het Bonnefantenmuseum. Zelf beschilderd, bij een van de vele activiteiten in en om het gebouw. Inspiratie kan worden opgedaan bij de tentoonstelling  van Raymond Pettibon A pen of all work, of de vaste collectie, die gratis te bezoeken zijn. Wie meer tekst en uitleg wil, kan een van de rondleidingen volgen.

Behalve kunst te zien, is er ook kunst te horen. Binnen zingt een sopraan van Opera Zuid en buiten wisselen een gospelkoor, rappers, een drumband en de Tuna elkaar af. Uit een van de ruimtes op de eerste verdieping klinkt gelach. De studenten van Alles is Drama laten hier hun improvisatiekunsten zien.

Wie even genoeg heeft van al die kunst en in de stemming is voor iets studentikoos, kan op de benedenverdieping terecht. Twee studenten liggen op hun buik op een plank met wieltjes eronder. Twee anderen houden hun benen vast en sturen hen zo over de vloer, waar gekleurde ballen liggen. Het doel is om binnen een minuut met een emmer meer ballen te verzamelen dan de tegenstander. Zoals gewoonlijk staan de beste stuurlui aan wal. “Ze moeten die emmer gewoon  in een hand houden en de ballen erin gooien met hun andere hand”, zegt een jongen tegen zijn vriend. Maar het zelf proberen? Nee, dat hoeft nu ook weer niet.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)