Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

"Als de leraar ‘Kelly’ riep, keken er twee op"

"Als de leraar ‘Kelly’ riep, keken er twee op"

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Kelvin Peters (Gouda, 1992)/ derdejaars student commercieel management Zuyd Hogeschool, lid Maastrichts herendispuut Extravaganza, “Inkom-oom” (mede-mentor)/ samenwonend met Laura/ woont in Maastricht

Iedereen noemt me… Kelly. Zolang ik me kan herinneren eigenlijk. Ik weet niet eens wie daarmee is begonnen. Op de middelbare school zat ik bij een Kelly in de klas. Als de leraar ‘Kelly’ riep, keken er twee op.
Heb je de Inkom overleefd? Ik ben meegegaan als ‘oom’ van een groep, twee dispuutsgenoten waren papa. Het Mecc-feest op dinsdagavond heb ik overgeslagen. Ik merk dat ik ouder word, haha. Ook ben ik donderdag niet gegaan. Ik kreeg slecht nieuws van thuis, over de ziekte van een familielid. Mijn kop stond niet naar feestjes. Vrijdag was ik weer present. Tja, kijk, hier ben ik, net als mijn vader, vrij nuchter in, je moet niet bij de pakken neerzitten. Ook financieel is het trouwens goed om af en toe te minderen tijdens de Inkom. Ik denk dat ik zo’n 200 euro heb uitgegeven, inclusief eten. We zijn als dispuut vrij genereus, we proberen het voor onze Inkomkindjes niet al te duur te maken.
Op welk moment komt het kind in je bovendrijven? Als ik Monopoly speel. Ik ben een verschrikkelijke verliezer, altijd al geweest, zeker in dit spel. Maar ik ben ook een irritante winnaar. Ik speel het nooit meer, je kunt wel raden waarom. Ook op dispuutsavonden komt het kind in me bovendrijven, we kunnen enorm veel lol trappen, jongens onder elkaar. We zijn een kleine, maar hechte groep vrienden. Ik ben er al sinds 2012 bij, mijn Inkompapa’s waren van Extravaganza. Ik ben nu een van de oudsten. Ik ben bij Zuyd drie keer gewisseld van studie (Hotelschool, International Business en uiteindelijk commercieel management) omdat het simpelweg niet beviel of omdat ik niet goed had nagedacht over de keuze. Ook heb ik tussendoor fulltime gewerkt.
Extravert of introvert? Extravert, anders zat ik niet bij Extravaganza. We zijn allemaal op onze eigen manier extravert en absoluut niet op ons mondje gevallen, maar we zijn niet onbeschoft. Als kind was ik meer een binnenvettertje, maar vervolgens maak je dingen mee en verander je. Mijn opa en oma zijn binnen twee jaar overleden. Mijn opa toen ik tien was en mijn oma op mijn twaalfde. En toen gingen ook nog eens mijn ouders scheiden. Ik werd mondiger, niet brutaal, zeker niet tegen mijn ouders, maar de situatie deed wel iets met me. Met mijn moeder heeft het later niet meer geboterd. Het contact verloopt nog steeds moeizaam. Met mijn vader heb ik een goede band. Mijn ouders zijn beiden hertrouwd.
Wat vind je het moeilijkste aan de liefde? Ik ben 4,5 jaar samen met Laura. We hebben elkaar ontmoet tijdens carnaval, via een gemeenschappelijke vriend. Het werkt perfect tussen ons, ze hoeft maar naar mij te kijken en ze weet wat ik denk, ze is ook heel geduldig met me, zorgzaam en cijfert zich – soms iets te veel – weg. Ze is een lot uit de loterij. We zijn bijna elkaars tegenpolen, hebben heel andere interesses, opleidingen (zij heeft biomedische wetenschappen gestuurd, ik doe commercieel management) en muzieksmaken. Zij houdt bijvoorbeeld van metal en laat dat net iets zijn waar ik niets mee heb, terwijl je met mij best veel kanten op kunt. Ik denk dat ze mijn grote liefde is, zij kan wel degene zijn met wie ik oud word. Ik weet het: het klinkt nuchter, maar je weet niet hoe het loopt. Mijn ouders zijn ook twaalf jaar samen geweest. Ik vind het soms lastig om mijn emoties te tonen en dat vindt ze niet altijd gemakkelijk.
Je krijgt 10 duizend euro voor de plastisch chirurg; wat ga je veranderen? Helemaal niks. Ik zet het geld liever op de spaarrekening voor een huisje later.
Vanavond zit ik voor de buis: WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Frankrijk. Ik denk het wel. Ik ben een Oranjefan hoewel ik niet iedere wedstrijd hoef te zien. Ik ben benieuwd of ze het gaan redden. Ze staan derde in de poule, maar met heel veel geluk moet het lukken. Vroeger keken we met het hele dispuut, maar tegenwoordig hebben we wat minder voetballiefhebbers. Ik heb gevoetbald van mijn achtste tot mijn zestiende. Ik was centrale verdediger, zeker geen toptalent, maar ik vond het hartstikke leuk. Tegenwoordig doe ik helemaal niets. Van sporten word ik moe, haha. Het zou wel moeten, maar ach, ik vind het prima zo.
Als kind was ik verliefd op mijn buurmeisje. Nee. Aan de ene kant waren ze veel te jong en aan de andere kant te oud. In groep 8 was ik voor het eerst verliefd op een klasgenootje. We hebben een half jaar iets gehad. Ik was een lieve jongen, ik probeerde het voor anderen altijd zo goed mogelijk te doen – cijferde mezelf te veel weg –, was heel sociaal en had ook altijd behoefte aan gezelligheid.
Tesla of Porsche? Oei, beide maken mooie auto’s. Een Porsche is de droom van iedere jongen, maar ik ga toch voor een Tesla. Die is net iets milieuvriendelijker.
Waar ben je over vijf jaar? Nog steeds in de regio Maastricht. Dan heb ik al twee of drie jaar een vaste baan in de commerciële sector, of ik ben iets voor mezelf begonnen, want daar droom ik van. En we hebben een eigen huis. Kinderen? Ik weet het niet. Ik vind dat je daar goed over moet nadenken, je moet het financieel aankunnen en je moet op één lijn zitten met je partner qua opvoeding. Bovendien moet je in de juiste fase van je leven zitten.

Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)