Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Normaal zou ik vanaf negen uur over de studenten struikelen”

“Normaal zou ik vanaf negen uur over de studenten struikelen”

Photographer:Fotograaf: Janneke Swinkels

Hallo, met wie spreek ik?

Hallo! [Een vrouw aan de andere kant van de lijn. En ze noemt haar naam niet. Gelukkig, anders was deze aflevering meteen om zeep geholpen. De redacteur zweet peentjes. Leuk zo’n idee voor een nieuwe rubriek, maar hoe pakt het uit in de praktijk? De komende weken gaat er een mobieltje van hand tot hand en iedere maandag belt Observant met de ‘anonieme eigenaar’. Aan een van de redacteuren de taak om te achterhalen wie er aan de lijn hangt. Laten we het vooral een experiment noemen.]

Pascal Breuls, directeur van het studentenservicecentrum, heeft jou de mobiel overhandigd. Hoe ging dat? Ik heb ‘m gekregen via een collega. Pascal had haar gevraagd, maar zij moest iets anders doen rond deze tijd en zei: ‘Dat vind ik ook wel iets voor jou’. Fijn, het is je dus in de schoenen geschoven. Nee hoor, ik vind het leuk.
Hoeveel kilometer heb je vanochtend gefietst? Heel weinig. Nog niet één denk ik. Heb je een brug moeten nemen? Nee. Was je vanochtend te laat? Ik ben niet zo’n laatkomer. Ons team komt iedere dag om kwart voor negen samen. Dan spreken we de dag door. Het valt nogal op als je er niet bent. Hoeveel mensen zitten er doorgaans aan tafel? Beetje afhankelijk van wie er werkt die dag. Acht of negen. Meer mannen dan vrouwen? Meer vrouwen. We vallen met twee teams onder één afdeling. Even nadenken, ik denk dat we net een kwart man halen.

Het is lunchtijd. Waar eet je straks je boterhammen op?
Ik ga verderop in de straat iets halen.

[Oké, ze werkt dus niet in Randwyck.]

Ik heb het niet meer gered om boterhammen te smeren. Normaal sta ik op tussen half zeven en zeven uur, maar het ligt eraan of mijn kinderen – ze zijn dertien en zestien – ook moeten opstaan. Je klinkt als een dertiger, maar met kinderen van die leeftijd zal je waarschijnlijk ergens in de veertig zijn? Ik ben dit jaar vijftig geworden!
Heb je in het weekend nog voor de baas gewerkt? Nee, maar ik was vrijdagavond wel iets later klaar. Ik moest nog even bij de Inkom zijn. In het weekend hoef ik doorgaans niet te werken, maar ik lees veel dingen die ik kan gebruiken voor mijn werk. Maar dat voelt niet als werken. Noem eens iets. Ik ben nu bezig in Under New Management, over nieuwe managementstijlen, en Originals, over mensen met goede originele ideeën. Aha. Je bent manager. Niet meer. Ik ben acht jaar manager geweest bij Mercedes Benz. Ik vind het prima om nu even niet te managen, haha. Ik geniet van het feit dat ik me geen zorgen hoef te maken over het invullen van vacatures bijvoorbeeld, of dat ik een oplossing moet zoeken voor een zieke.

Hoeveel heb je vanochtend uitgegeven aan koffie? Nog helemaal niks. We hebben wel een koffiebar in de buurt, maar dat probeer ik te matigen, dat is niet iets voor iedere dag. De koffie uit de apparaten is best oké, maar haalt het niet bij de kwaliteit van die andere. Zit je dichtbij Coffeelovers, in hetzelfde gebouw? Ja. Oké, het studentenservicecentrum. Ben je vanochtend al een student tegengekomen en heb je Engels of Nederlands moeten spreken? Ik ben er nog geen tegengekomen.  Het is héél rustig. Normaal zou ik vanaf negen uur over de studenten struikelen, haha.

Staat er vandaag iets leuks op de planning? Ik kijk het meeste uit naar de twee gesprekken die ik vanmiddag heb met studenten. Vertel eens iets over de gespreksstof. Het kan over van alles gaan. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben klaar met een master rechten en wil graag naar de filmacademie’. Of: ‘Ik wil me voorbereiden op de arbeidsmarkt; is het slim om een stage te doen of zal ik in de horeca blijven werken?’ Kan niet missen: Career Services. Goed geraden! Ik ben loopbaanadviseur.

In deze rubriek circuleert een mobiele telefoon binnen de muren van de Universiteit Maastricht. Studenten en personeelsleden geven iedere week de telefoon door. Aan de redactie van Observant om te achterhalen wie ‘m deze week in zijn of haar bezit heeft. -> Klik hier voor de naam van de UM'er die we deze keer aan de lijn hadden

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)