Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik ben ijdel, zit altijd met witte sokjes op de fiets”

 “Ik ben ijdel, zit altijd met witte sokjes op de fiets”

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

De Zeven Zonden van triatleet Donald Hillebregt
 • Hebzucht. Ik heb geen tijd om hebberig te zijn. Ik sport en ik studeer, verder niets. Ik wil wel graag altijd de beste fiets, het beste wetsuit en de beste schoenen. Die heb ik nu en daar ben ik heel blij mee. Ik ben enig kind, heb lieve ouders die achter me staan, maar ik ben niet verwend, vind ik.
   
 • Gulzigheid. Als de wedstrijdperiode weer begint, in maart, dan moet ik rond de 72 kilo wegen. In de winter schommel ik rond de 76 kilo. Een boterham met Nutella, ik houd daar erg van, kan ik dan beter laten staan. Net als snoep in alle soorten en maten. Het bevat allemaal vet, maar geen voedingswaarde. Alcohol drink ik nauwelijks, daar zit zoveel suiker in. Ik kan dat ook gemakkelijk laten staan, ik heb geen studentenleven maar een sportleven.
   
 • Onkuisheid. Ik heb al drie jaar een relatie, we wonen samen. [Lacht breed] Ik krijg genoeg aandacht van vrouwen, ze vallen op zo’n getraind lichaam. Maar ik ga niet vreemd, Jikke is veel te leuk.
   
 • Jaloezie. Ik ben van huis uit een zwemmer, hardlopen is voor mij het moeilijkste onderdeel van de triatlon. Ik ben jaloers op die snelle lopers, maar dat gevoel gebruik ik om beter te worden. Oud-sporters als schaatser Bart Veldkamp en zwemmer Pieter van den Hoogenband zijn voorbeelden voor mij. Zij hebben een winnersmentaliteit, doen er alles voor om als eerste over de streep te gaan.
   
 • Luiheid. Buiten mijn sport ben ik wel eens lui. Als ik na een training thuiskom, ben ik moe en laat ik makkelijker de boel de boel. Dat vindt mijn vriendin niet altijd leuk. In mijn studie ben ik ook minder fanatiek, dan is een zes voldoende, terwijl ik als triatleet een tien wil halen.
   
 • Woede. Een blessure is pure woede. Je wilt verder maar je moet je inhouden. En tweede worden is ook verschrikkelijk. Ik ga niet met dingen gooien of zo, nog niet.
   
 • Hoogmoed. [Grinnikt] Ik ben ijdel, zit altijd met witte sokjes op de fiets. En mijn haar moet natuurlijk goed zitten. Thuis hebben we tien spiegels, daar kijk ik in. Ik train voor Tokyo 2020 en denk dat ik me kan plaatsen. Ik ben sinds 2011 bezig en maak echt stappen nu, zeker met mijn nieuwe trainer. Vorig jaar deed ik 32 minuten over de tien kilometer lopen, dit jaar ging er een minuut af. Voor plaatsing moet het nog een halve minuut sneller. Maar medailles? Dat is afwachten, ik weet nog niet wat ik kan.

Donald Hillebregt, 24 jaar, studeert fiscale economie (doet zes jaar over zijn bachelor, is nu vijfdejaars), geboren in Haarlem, getogen in Hillegom

Traint 20 tot 30 uur per week om in 2020 te mogen meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo

Beste prestatie tot nu toe (op de Olympische afstand: 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen): 26e in de Worldcup van Miyazaki (Japan), 9e in de ETU cup in Egirdir (Turkije), 2e tijdens Nederlands Kampioenschap in 2017. Hij staat in de top tien van de Europacups en 170ste op de wereldranglijst. “Dat moet eind 2017 in de top honderd zijn.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)