Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Triatleten Ferro Mosae Nederlands kampioen

Triatleten Ferro Mosae Nederlands kampioen

Photographer:Fotograaf: Sonja Jaarsveld, Ferro Mosae

MAASTRICHT. Nee, het gaat niet over voetbal en hun club heet ook niet Ajax. De aandacht is dus beperkt, maar de prestatie is er niet minder om. Het damesteam van de Maastrichtse studententriatlonvereniging Ferro Mosae is afgelopen weekend Nederlands kampioen van de eredivisie geworden.

Vorig jaar moesten ze het nog doen met een tweede plaats, maar dit jaar bleek gaandeweg dat de titel Maastricht niet meer kon ontgaan. “We hebben vier van de vijf wedstrijden gewonnen”, legt Sophie van der Most uit, lid van het winnend team en masterstudent gezondheidswetenschappen.   

Dat een studententeam de hoofdprijs wint, is niet zo verwonderlijk, vindt Van der Most. “Wij zitten dicht bij het nationale trainingscentrum in Sittard. Veel triatleten gaan in Maastricht studeren. Ieder jaar komt er nieuw talent bij, afgelopen jaar was dat Audrey Bams, nu tweedejaars biomedische technologie. Twee van ons, Maya Kingma (masterstudent Cognitive Neuroscience) en Rani Škrabanja (bachelor Industrial Design in Eindhoven), zitten in het Nederlands team. Bovendien hebben we een goede trainer, Edo van der Meer, zelf ooit toptriatleet.”

In totaal maken zeven atletes deel uit van het Maastrichtse team, iedere wedstrijd verschijnen er vier aan de start. Afgelopen weekend tijdens Challenge Almere-Amsterdam, moesten ze (de afstanden wisselen per wedstrijd) 380 meter zwemmen, zeven kilometer fietsen en twee kilometer hardlopen.

Naast de eer en een beker krijgen de dames (Van der Most, Bams, Kingma, Škrabanja, Danne Boterenbrood, Sarissa de Vries en Tessa Witteveen die afgelopen weekend debuteerde in de eredivisie) per gewonnen wedstrijd een klein bedrag (300 euro) en voor de eerste plaats nog eens in totaal 2500 euro. Van der Most, grinnikend: “De bedragen zijn natuurlijk niet zoals in het voetbal.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)