Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Sportcafé Time Out in financiële problemen

MAASTRICHT. Het sportcafé Time Out in het sportcomplex van UM Sport zit financieel in zwaar weer. De belastingdienst, waar uitbater Concepts&More een schuld heeft, had al opdracht gegeven tot een executieveiling van de inventaris vandaag, woensdag 13 september, maar die is op het laatste moment afgeblazen.

De betrokken deurwaarder laat desgevraagd weten dat Time Out niet failliet is, maar wel een schuld heeft bij de belastingdienst die via de veiling afgelost zou kunnen worden. Waarom de veiling op het laatste moment niet door ging, wil hij niet zeggen. De directeur van het bedrijf, Bert Duijkaerts, was woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

De directeur van het studentenservicecentrum waar UM Sport onder valt, Pascal Breuls, hoorde vorige week van de openbare verkoop en dat “was een donderslag bij heldere hemel. Ik ben slechts verhuurder, en niet verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Ik weet sinds kort dat er van alles speelt. Ze hebben bij ons een huurachterstand, daarover zijn we in gesprek. Ik heb verder geen zicht op eventuele schuldeisers.”

Een mogelijk vertrek van Time Out zou een strop zijn voor UM Sport, zegt Breuls. “Wij hebben drie functies in het sportcentrum: sport, learning spaces en sociale ontmoetingsplaats. Mocht Time Out verdwijnen, dan valt die laatste functie weg. We zullen dan zo snel mogelijk een nieuwe uitbater moeten zoeken. Nee, dat is niet automatisch Albron, er zijn meer horecaondernemers binnen de UM actief. We zullen dan eerst de markt gaan verkennen.”

In de commissie bedrijfsvoering van de universiteitsraad afgelopen woensdagmiddag, liet Nick Bos, vicevoorzitter van het college van bestuur, weten dat de UM, mocht er alsnog een openbare verkoop komen, de inboedel zal overnemen en het café tijdelijk zelf zal exploiteren. Dit in afwachting van een nieuwe huurder.

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)