Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een Jesse Klavertje

Een Jesse Klavertje

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Ik ben, dacht ik, niet de enige die moeite heeft met de nieuwsvoorziening in onze wereld. Wie of wat moet je tegenwoordig nog geloven? Aan de overkant van de oceaan huist een meneer met raar haar die bij alles wat over hem geschreven of uitgezonden wordt roept dat het nepnieuws is, tenzij het geschreven of uitgezonden is door zijn vrienden. Of op zijn minst goede bekenden. Of goede bekenden van goede vrienden… hoe dan ook, uit de eigen coterie, zeg maar. Wij op de Berg houden daar niet van. Dat dacht ik tenminste. En nog wel, maar toch…

Kijk, wij op de Berg zijn gewetensvolle ambtenaren die even gewetensvolle bestuurders met hart en ziel bijstaan. Aan dat jaarlijkse ritueel zijn we met z’n allen net weer fris begonnen, nu de OAJ (zo noemen we op de Berg de opening van het academisch jaar: “Ga jij nog naar de OAJ? Oja joh? Jij niet? Ojee, nee?”) achter de rug is en de eerste herfststormen zich aankondigen. Wij hebben als bestuurlijk kloppend hart een missie te vervullen, de details bespaar ik u maar de bottomline is dat wij de rest van deze prachtinstelling zoveel mogelijk willen laten gloriëren, opdat u in alle rust in uw eigen facultaire hoekje wetenschap en waarheid kunt dienen.

Want nogmaals, wat kunnen we nog geloven? Uit Groningen komen nu weer berichten dat corpsballen van Vindicat een sushi-restaurant geschandaliseerd hebben, de gordijnen van de muren getrokken, obers de bladen uit de handen gemept, ga zo maar door. Een van onze voorvorige rectoren, professor Kruseman, klom meteen in twitter om te eisen dat de subsidiekraan voor die ballenvereniging (mijn woorden), acuut wordt drooggelegd. Want genoeg is genoeg, en zo. Maar dan komt er de volgende dag een bericht dat de sushi-uitbaters van niks weten, dat er alleen een beetje herrie was en verder niks aan de hand! En weer een dag later begint de politie toch een onderzoek. Ja hallo, wat moeten wij daar mee, als eenvoudige nieuwsconsument?

Waren we niet al genoeg in verwarring geraakt door de acties van de publieke omroep en onze populaire GroenLinksleider Jesse Klaver in zijn witte overhemd met opgerolde mouwen? Die had zich laten filmen door zijn media-adviseur en dat had een ‘objectieve’ documentaire opgeleverd. De omroep kwam er in een heel laat stadium achter dat het beter is om niet het koksmaatje een film over de kok te laten maken. Want je wilt als kijker niet het gevoel krijgen dat je maar een stukje van de kok te zien krijgt, het leuke stuk vooral.

Terug naar de Berg. U moet weten dat onze hooggewaardeerde rectrix, die sneller dan het licht door onze instelling vliegt, dat mevr. Lichtschicht niet al haar talloze toespraken zelf schrijft. Dat gaat ook niet, dat is onmenselijk. Daar heeft ze dus een speechschrijverin voor. En wat zagen we nu op de UM-site, afdeling nieuws en dergelijke? Een uitgebreid interview met mevrouw de rectrix naar aanleiding van een jaar bezig zijn, over diversiteitsbeleid en ook over dat mensen zeggen dat ze te hard werkt (en dat ze zoiets nooit tegen mannen zeggen; niet waar, denk ik dan, hoe vaak ik Germanicus al niet tot rust heb gemaand…).

Dat ze hard werkt kunnen wij op de Berg overigens bevestigen (ze luncht boven haar toetsenbord) en anders doet de begeleidende foto dat wel want onze rectrix oogt daar een tikje vermoeid. Wat wil je ook?

Maar daar gaat het hier niet om. Wie schreef dat objectieve interview? Juist, de speechschrijverin.

Hebben we nu ons eigen Jesse Klavertje?

 

Albert Bergbroeder

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: