Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Andrew

Andrew

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Tijdens de eerste week van mijn verblijf in Canberra installeerde ik Tinder. Voor hen die het niet kennen (mijn tante leest deze columns ook): Tinder is een dating app waarmee je langs foto’s van vreemdelingen kunt scrollen, om vervolgens te selecteren wie je leuk vindt. Als beide partijen elkaar wel zien zitten vormen diegenen een match, en kan het chatten beginnen.

Na een paar dagen uitproberen raakte ik aan de praat met Andrew. Hij was blond, geboren en getogen in Sydney en op zijn profiel waarschuwde hij de vrouwtjes dat hij niet schroomde om zijn mening te delen. Dat klonk veelbelovend. Al snel vonden we een gezamenlijke interesse: psychologie, en dan vooral het vermogen van de mens om anderen te manipuleren, intimideren en te overtuigen. Na een tijdje kwam ik erachter dat Andrew ook nog eens een zelfverklaard expert was op het gebied van Australische én Europese vrouwen. Jackpot.

Hij schreef essays, zei hij, en was nu bezig met een stuk over vrouwen. Ze moesten minder twijfelen en actiever op zoek gaan naar contact met het andere geslacht. Het was tijdsverspilling om te wachten tot een man hén benaderde en vrouwen moesten meer initiatief tonen als ze iemand beter wilden leren kennen. Het viel me op dat hij veel dwingende woorden gebruikte, en ik vroeg me af of hij ooit een carrière in de politiek was begonnen. Dat was niet het geval, Andrew was slechts 3 jaar ouder dan ik en studeerde nog. Zoveel meer ervaring op het gebied van daten kon hij toch niet hebben?

Toch wel: hij had het allemaal meegemaakt. Maandenlang had hij praktijkervaring opgedaan door uit verschillende landen en bevolkingsgroepen honderden dames te daten. Hij was een professional, en zijn drang om mij er alles over te vertellen spatte van het scherm. “Het is ironisch, maar vrouwen hebben eigenlijk het meest behoefte aan datingadvies. Zonder dat zijn ze een verloren zaak."

Ik had nog uren kunnen luisteren, maar het was inmiddels bedtijd en ik informeerde hem over mijn plan om te gaan slapen. Helaas ving Andrew mijn vriendelijke nachtwens een beetje verkeerd op: “ik snap niet waarom je zo neerbuigend doet, Cato. Je vroeg naar mijn mening, en omdat ik inmiddels honderden vrouwen van over de hele wereld heb gedatet had ik het idee dat je het wel interessant zou vinden.”

O Andrew. Als 21-jarige weet ik niet of ik dit kan zeggen, maar je hebt nog veel te leren. Anyway, nu maar lekker slapen. 

Cato Boeschoten

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)