Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Marieke Hopman en Jessica Alleva in lijst VIVA400

Marieke Hopman en Jessica Alleva in lijst VIVA400 Marieke Hopman en Jessica Alleva in lijst VIVA400

Photographer:Fotograaf: Jessica Alleva/ Marieke Hopman

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht heeft twee genomineerden voor de VIVA400-award: psycholoog Jessica Alleva en rechtsfilosoof Marieke Hopman. De VIVA400 is een lijst met 400 ‘succesvolle’ vrouwen die jaarlijks wordt samengesteld door het tijdschrift Viva. Er zijn meerdere categorieën. Alleva neemt het op tegen 47 andere vrouwen in de categorie ‘knappe koppen’. Hopman is concurrent in de categorie ‘wereldverbeteraars’. Aan de Maastrichtse rechtenfaculteit onderzoekt zij de schending van kinderrechten (onderwijs) in onder meer de Centraal-Afrikaanse Republiek. Afgelopen september, tijdens de opening academisch jaar, won Hopman de zogeheten action research prijs voor promovendi, een bedrag van 3000 euro.
Psycholoog Alleva doet onderzoek naar het lichaamsbeeld van vrouwen, naar hoe ze erover denken en voelen. Wat gebeurt er als vrouwen anders naar hun lichaam leren kijken?
De Universiteit Maastricht ging er in 2014 en 2015 met een VIVA400 award vandoor: plastisch chirurg Stefania Tuinder en postdoc Anne Leferink (Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine) werden verkozen tot winnaars.
Alleva en Hopman maakten hun nominatie vorige week wereldkundig via twitter. “Vote for me here”, schrijft Alleva. Hopman: “Genomineerd #VIVA400! Als ik win verpats ik die auto &zet geld in v onderzoek naar #kinderrechten! Dus stem op mij :D”
Hoe anders reageert Zomergasten-presentatrice Janine Abbring op het nieuws: zije= heeft de redactie van Viva gevraagd haar nominatie in te trekken. Haar e-mail heeft ze op Facebook gepubliceerd. Het stoort Abbring dat haar naam is geschreven als ‘Jannine Abbrink’. Bovendien vindt ze het vervelend dat ze wordt gebruikt voor “een vrij hypocriete marketingtool om het blad VIVA te promoten”.

Stemmen tot en met 31 oktober (https://www.viva.nl/viva400-2017). Een vakjury bepaalt uiteindelijk de vier winnaars. 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)