Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Suiker tegen diabetes

Suiker tegen diabetes

Photographer:Fotograaf: Diabetes and Metabolism Research Group

MAASTRICHT. Op 30 september lopen zeventien onderzoekers van de Universiteit Maastricht de Diabeat!t Run van de Diabetes Stichting. Tijdens deze 82 kilometer lange estafetterun van Rotterdam naar Amsterdam wordt zo veel mogelijk geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes.

De hardlopers uit Maastricht maken deel uit van een dertigkoppig onderzoeksteam - bestaande uit PhD-studenten, analisten, postdocs, universitair docenten en twee professoren - dat onderzoek doet op het gebied van diabetes en insulinegevoeligheid. Het hele team zal op 30 september aanwezig zijn; om te rennen of voor ondersteuning vanaf de fiets of vanuit de auto. De zeventien onderzoekers die meelopen, betalen elk 500 euro inschrijfgeld.

Om dit bedrag – in totaal 8500 euro - te vergaren, organiseerden de onderzoekers door het jaar heen verschillende inzamelingsacties. “We hebben met kerst een kerstborrel verzorgd, organiseerden een loterij en we hebben geholpen op een festival en bij de wielertocht Limburgs Mooiste”, vertelt Lotte Grevendonk, medeorganisator en tweedejaars PhD-student op het gebied van metabolisme in de spieren van ouderen. Op 21 september hielden zij hun laatste actie: een mini-estafetterun voor kinderen waarbij ouders kunnen sponsoren. “Al het geld wat over is, nemen we mee”, vertelt Grevendonk.

Als onderdeel van hun inzamelingsacties, verzorgde het Maastrichtse onderzoeksteam begin deze maand een high tea in Randwyck. Alle dertig maakten zij een hartige of zoete versnapering voor bij een kop koffie of thee. Verschillende soorten cup cakes, taarten, vlaaien en koekjes vulden twee lange tafels naast de koffiehoek van hun researchafdeling. Ook bakkerij Hermans en Teazone leverden een bijdrage. Opvallend is dat er vooral veel producten in de schalen lagen die suiker bevatten. “Dat verkoopt gewoon goed. Mensen komen hier minstens drie keer per dag koffie halen” zegt Grevendonk. Het is dus niet zo dat zij op deze wijze de vraag naar hun onderzoek proberen te vergroten. 

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)