Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Als het zo gemakkelijk gaat, word je sneller laks of nonchalant”

“Als het zo gemakkelijk gaat, word je sneller laks of nonchalant”

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

De zeven zonden van handballer Ephrahim Jerry
 • Hebzucht. Ik ben door het handbal al op heel veel plekken in de wereld geweest: Brazilië, Qatar, Denemarken, Turkije, Zweden. Maar ik wil nog meer, ook al zeggen mijn ouders dat dit toch al heel mooi is en ik me beter volledig op mijn studie kan concentreren. Ik wil iedereen laten zien dat ik alles kan bereiken wat ik wil. Over een jaar wil ik in Frankrijk of Denemarken spelen, handballanden bij uitstek. Ik studeer dan daar verder of zet mijn studie even stil.
   
 • Gulzigheid. De afgelopen twee jaar heb ik het studentenleven ontdekt, het echte feesten. Nee, niet met bier, [grinnikt] dat is voor plebs, maar met Liqor 43. Dat is mijn drankje. Maar ik ben niet naïef, ik ken mijn grenzen. Drugs of sigaretten staan heel ver van me af. Ik zou niet durven, mijn ouders zijn daar erg tegen. Het is bij ons thuis - ik ben christelijk opgevoed, ga nog regelmatig op zondag naar de kerk - taboe.
   
 • Onkuisheid. [Brede glimlach] Ik ben een spontane Brabantse jongen, niet op zijn mondje gevallen. Ik houd van de aandacht van vrouwen. Als mijn vrienden zeggen dat ik een bepaald meisje nooit zal kunnen versieren, dan ga ik ervoor, met succes tot nu toe. Maar nu word ik serieuzer, ik heb een meisje ontmoet waarmee het wat kan worden.
   
 • Jaloezie. Ik geniet van het leven en heb het heel goed, of het nu gaat over mijn studie, sport, vrouwen, ouders, broers en zusjes, reizen. Ik heb geen reden om jaloers te zijn. Alleen als ik een teamgenoot, die geen zware studie volgt, naar het buitenland zie vertrekken, voel ik wel eens een steekje.
   
 • Luiheid. Ik heb een druk leven, maar ik word lui als ik dingen moet doen die ik niet zo leuk vind. Voor een onderwijsblok dat ik boeiend vind, werk ik hard. Zie ik een blok minder zitten, dan stel ik uit en kijk ik liever series.
   
 • Woede. Ik kan snel kwaad worden als dingen niet op mijn manier gaan: iemand geeft een foute pass, zet een verkeerd spelsysteem in, een vriend komt onaangekondigd te laat. Ik reageer iedere keer anders. Mijn moeder zegt altijd dat ik precies weet hoe ik anderen kan raken. De ene keer zwijg ik, de andere keer zeg ik dat iemands haar niet goed zit. Tegenwoordig hak ik minder op de scheidsrechter. Ik ben volwassener. Maar als ik me heel goed voel in de wedstrijd, heb ik sneller een grote mond.
   
 • Hoogmoed. Van de zeven zonden herken ik deze het beste. Laat ik eerlijk zijn: ik ben vaak met mezelf ingenomen en een beetje arrogant. Ik denk dat ik heel veel kan bereiken, op allerlei vlakken. Het probleem is: als het zo gemakkelijk gaat, word je sneller laks of nonchalant. Je wilt niet weten hoe vaak ik al gehoord heb: ‘Eph, vergooi je talenten niet! Zet ze goed in, dan kun je ver komen.’ Ik zie het ook en de laatste jaren gaat het beter. Zelfkennis is het begin van alle deugden. Toch?!

Ephrahim Jerry, 21, derdejaars geneeskunde, geboren in Geldrop, getogen in Eindhoven

Traint 15 uur per week met zijn handbalteam voor een plek bij de beste vier in de gezamenlijke eredivisie van Nederland en België. Sinds dit seizoen lid van handbalvereniging Sporting Neerpelt (BE), daarvoor van Lions Sittard (NL)

Beste prestatie tot nu toe: uitgeroepen tot beste linker opbouwer tijdens het EK voor spelers onder de 19 in Zweden in 2014. Zijn team werd daar vierde

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)