Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nieuwe formule maandelijkse expatbijeenkomst

Nieuwe formule maandelijkse expatbijeenkomst

Photographer:Fotograaf: Jean-Pierre Geusens

MAASTRICHT. Zo’n 150 mensen kwamen er afgelopen donderdag op de eerste Let’s Catch Up af in Céntre Céramique. Deze Engelstalige bijeenkomst voor internationale medewerkers van de Universiteit Maastricht en andere expats uit Zuid-Limburg vervangt de maandelijkse Meet&Greet.

“De Meet&Greet was echt een netwerkborrel, waar mensen elkaar bij een drankje beter konden leren kennen”, zegt Karin Quanten, coördinator van het Knowledge Centre for International Staff dat de bijeenkomsten samen met het Holland Expat Center South en verschillende culturele instellingen organiseert. “We hebben die zes jaar lang iedere laatste donderdag van de maand gehad, maar we merkten dat het bezoekersaantal terugliep. Het was aan vernieuwing toe.”

In de nieuwe formule – gebaseerd op een enquête onder expats – wordt de borrel voorafgegaan door een uur ‘infotainment’. “Hierin geven we een preview van de culturele activiteiten die de komende maand op de agenda staan. Afgelopen donderdag was de projectleider van de Nederlandse Dansdagen er bijvoorbeeld, samen met een danser van Project Sally. Ook vertelde David Deprez, creatief directeur van Lumière, over de films die worden vertoond ter ere van het 1-jarig jubileum van Lumière in het nieuwe gebouw. Het idee is dat mensen die naar zo’n activiteit toe zouden willen gaan, maar niet alleen, elkaar kunnen vinden.”

Eén van de dingen die uit de enquête naar voren kwam, was dat expats niet alleen elkaar maar ook Maastrichtenaren willen ontmoeten. “We hopen dat deze nieuwe aanpak aantrekkelijk genoeg is om ook de Nederlandse collega’s te trekken. Afhankelijk van de locatie – iedere keer een andere – kan ook het voorbij wandelende publiek binnen komen lopen.”

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)