Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Wie komt er mee buiten spelen?

Wie komt er mee buiten spelen?

Stel, je hebt een paar uur vrij vanmiddag en zin om een potje te pingpongen. Alleen, met wie? Misschien ben je nieuw in Maastricht en ken je nog niet zoveel mensen. Of heb je hier wel al vrienden, maar hebben die nou net geen vrij vandaag. Dat is waar de nieuwe app Activitree een oplossing biedt.

Activitree is opgericht door UM-alumnus (psychologie en International Business) Moshe Sijben en twee vrienden. In de app kun je een activiteit aanmaken, vervolgens kunnen andere gebruikers aangeven dat ze ook willen komen. “Er is toch een barrière om zomaar iets met iemand te gaan doen. Dat willen wij zo makkelijk mogelijk maken”, vertelt Sijben.   

Het grote verschil met Facebook, waar je ook evenementen kunt aanmaken, is dat je in Activitree alleen activiteiten voor diezelfde dag kunt plannen. “Zo willen we het spontaan houden en de kans dat mensen echt komen vergroten. Je weet of je over twee uur kan, maar of je over drie weken ook tijd hebt – dat kan nog veranderen.”

De gratis app is nog niet gelanceerd, maar mensen kunnen zich wel al inschrijven. “We willen eerst een community opbouwen, zodat er ook daadwerkelijk gebruikers zijn om mee af te spreken. We beginnen zodra we duizend inschrijvingen hebben, via onze Facebookpagina houden we mensen op de hoogte van hoe het gaat.”

Voorlopig is de app alleen voor Maastricht. “Een ideale stad hiervoor, met alle internationale studenten. Zodra het goed loopt, gaan we het verder uitbreiden. We willen ook nieuwe functies en talen – voorlopig is de app alleen in het Engels – toevoegen.” Het daadwerkelijke plannen van de activiteiten zal van de gebruikers zelf moeten komen, maar Sijben en zijn collega’s zullen wel voor inspiratie zorgen. “Bijvoorbeeld door iedere dag een suggestie te delen.”

www.activitree.io

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: