Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Meer eerstejaars naar UM

Meer eerstejaars naar UM

Photographer:Fotograaf: Observant

MAASTRICHT. Het aantal eerstejaars studenten - bachelors en masters - is na een klein dipje vorig jaar, met 4,7 procent gegroeid en komt nu uit op 7114. Bijna alle faculteiten dragen aan deze stijging bij, behalve psychologie en neurowetenschap (minus 2,4 procent). Dat blijkt uit de voorlopige inschrijfcijfers.

Vooral de faculteit Humanities and Sciences, die naast een aantal masters de bachelors University College Maastricht en Venlo, het Maastricht Science Program en Knowledge Engineering herbergt, stijgt fors (30 procent). Ook de faculteit Arts & Social Sciences zit met een groei van 9 procent in de lift, net als de Faculteit Health, Medicine and Life sciences (4,8 procent).

Het lijkt erop dat Nederlandse scholieren weer iets makkelijker de weg naar een Maastrichtse bachelor vinden; hun instroom stijgt met 8 procent. De extra inspanningen rondom de werving in eigen land, werpen hun vruchten af.

Op dit moment (peildatum eind september) studeren er 17.576 studenten aan de UM, dat zijn er 715 meer dan vorig jaar. De grootste groep (bijna 47 procent) heeft een Nederlands paspoort, gevolgd door de Duitsers (bijna 23 procent) en de Belgen (7,4 procent).

Nog steeds komt de overgrote meerderheid van de UM-studenten uit Europa (94,1 procent), maar het percentage studenten uit andere continenten neemt langzaam toe (5,9 procent).

In december worden de definitieve inschrijfcijfers verwacht.

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)