Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Saurus wordt stuk internationaler

Saurus wordt stuk internationaler

Photographer:Fotograaf: Observant

MAASTRICHT. Studentenroeivereniging Saurus trekt dit jaar bijna twee keer zoveel nieuwe internationale leden als vorig jaar, een stijging van 23 naar 40. In totaal haalden de roeiers 129 eerstejaars binnen (2016: 121). Ook Koko krijgt meer internationale studenten: tussen de 20 en de 30. Het precieze aantal is vanwege leden met een dubbele nationaliteit moeilijk te bepalen. Voorlopig eindigt de vereniging op 107 nieuwe leden in totaal, 14 minder dan vorig jaar rond deze tijd, maar de aanmelding loopt bij Koko – in tegenstelling tot de andere drie verengingen – het hele jaar door.

Ook bij Circumflex daalde de aanwas, maar lichter: 115 in plaats van 119. Tragos steeg dan weer, van 114 naar 122. Bij deze twee verenigingen daalde het aantal internationale studenten. Tragos ging van 10 naar ongeveer 6, Circumflex van 5 naar 3.

Saurus-voorzitter Maaike van Griethuysen is “heel blij” met de nieuwe buitenlandse leden. “We focussen daarop in onze werving, in Maastricht gaat het om meer dan de helft van de studenten. We onze internationale ouderejaars extra ingezet tijdens de Inkom en hadden veel promotiemateriaal in het Engels.”

De verdeling mag dan ieder jaar wat wisselen, het aantal eerstejaars dat zich bij een vereniging aanmeldt blijft in Maastricht nagenoeg gelijk. In 2016 waren dat er 475, in 2017 473. Dat past ook in het landelijke beeld. Volgens de Landelijke Kamer van Vereniging kwamen er dit jaar 9864 feuten bij, 64 meer dan vorig jaar, verspreid over 47 verenigingen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: