Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM-gebouwen lijken veilig

MAASTRICHT. Zijn de gebouwen van de Universiteit Maastricht veilig? Die vraag rijst op nu zowel aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam als aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle de afgelopen week een relatief nieuw gebouw is gesloten omdat het mogelijk onveilig is.

In Maastricht lijkt alles oké, zegt hoofd Vastgoed, Ronald Wilmes. Maar om helemaal zeker te zijn, heeft hij de constructeur die betrokken is geweest bij de bouw van de panden in Randwijck, gevraagd om nog een keer uit te rekenen hoe zwaar de constructie zou moeten zijn. “Onze gebouwen lijken niet op de parkeergarage van Eindhoven Airport die afgelopen mei instortte en waarmee alles is begonnen. Maar je wilt alles uitsluiten. We verwachten volgende week de uitslag.”

Eind mei stortte er een parkeergarage op Airport Eindhoven in. De oorzaak blijkt een technische fout: de betonplaten van de zogenoemde Bubble Deck-vloeren sloten niet goed op elkaar aan. De minister van Binnenlandse Zaken vroeg daarop aan gemeenten om te inventariseren of er op hun grondgebied gebouwen staan met dezelfde constructie.

En die lijken er te zijn, ook in het hoger onderwijs. Vorige week werd een gebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam ontruimd omdat het niet in orde lijkt. De vloerconstructie lijkt op die van een parkeergarage van Eindhoven Airport. Colleges die staan gepland in het twee jaar oude Polakgebouw, met 850 studieplekken en meerdere onderwijsruimtes, zijn verplaatst naar andere gebouwen, liet de universiteit weten.  Afgelopen weekend bleek dat het zeven jaar oude gebouw X van de Hogeschool Windesheim in Zwolle mogelijk onveilig is. Nader technisch onderzoek moet deze week uitwijzen of dat ook echt zo is.

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)