Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

‘Imaging’ post-grad master stopt

MAASTRICHT. Er komt een einde aan de Executive Master in Magnetic Resonance Imaging (MRI) Principles and Applications (EMMPA). Sinds de accreditatie in 2013 is er geen enkele student voor het post-graduate programma, dat een samenwerking was tussen de psychologie- en neurowetenschapfaculteit, Brains Unlimited en Scannexus, naar Maastricht gekomen. De master zou in april 2019 opnieuw geaccrediteerd moeten worden, maar gezien het gebrek aan animo en het werk dat zo’n heraccreditatie met zich meebrengt, heeft het FPN-bestuur besloten de stekker er al eerder uit te trekken.

De studie was bedoeld voor professionals die nieuwe geavanceerde imaging technieken – die gebruikt worden om de binnenkant van het lichaam gedetailleerd in beeld te brengen – willen leren. Waarom die niet kwamen, is niet duidelijk. In een analyse van de Service Science Factory uit 2014 wordt het hoge collegegeld als factor genoemd. “We hadden een concurrent die iets goedkoper was, al zijn dit soort programma’s altijd duur”, zegt FPN-decaan Anita Jansen. De kleine markt speelde wellicht ook een rol. In het rapport werd geadviseerd meer aan PR te doen. “Dat is toen ook gebeurd, maar heeft niet geholpen.”

De gevolgen voor de faculteit zijn gering. “Het was mooi geweest als we hiermee een tegemoetkoming in onze scannerskosten hadden gekregen (de faculteit moet betalen om gebruik te kunnen maken van de Tesla-scanners in Randwyck, die een belangrijke rol spelen in neurowetenschappelijk onderzoek, red.) en leuk voor onze mensen om op hoog niveau onderwijs te geven over hun vakgebied”, zegt Jansen. “Dat het nu niet doorgaat is jammer, maar niet heel erg.”

Categories:Categorieën:
Tags:
FPN

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)