Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Well-being Week: tussen de lessen door naar de yoga

Well-being Week: tussen de lessen door naar de yoga

MAASTRICHT. Het studentenleven brengt veel nieuwe dingen met zich mee: een universitaire studie, alleen wonen en nieuwe vrienden. Tijdens de Well-being Week van het University College Maastricht (UCM), de Faculty of Pscychology and Neuroscience (FPN) en het Studenten Service Centrum (SSC) krijgen studenten tips om hen weerbaarder en gezonder te maken.

“Studentenpsychologen en studieadviseurs zien veel studenten, maar je weet nooit zeker of iedereen die hulp nodig heeft de juiste personen weet te bereiken”, vertelt Tessa Vanheeswijck, studieadviseur bij het UCM. Samen met medewerkers en studenten van het UCM, FPN en het SSC organiseert zij de Well-being Week om gezondheidsproblemen te voorkomen en studenten te informeren waar ze met hun fysieke of mentale klachten terecht kunnen.

Het initiatief is een uitvloeisel van de Mental Health Week - waarbij psychisch welzijn centraal stond - die in januari door studievereniging Universalis op het UCM werd georganiseerd. “Dat concept willen we graag uitbreiden naar zowel psychisch als lichamelijk welzijn.” De Well-being Week is een pilot voor studenten van de FPN en het UCM. Als na evaluatie blijkt dat het een succes is, hoopt de organisatie het volgend jaar uit te breiden naar meer faculteiten.

In Randwyck en de binnenstad zullen verschillende informatiesessies, workshops en lezingen plaatsvinden. Overdag zijn er infostands en korte workshops - denk aan sport-, mindfulness-,  yoga- en creativiteitsworkshops - die studenten tussen de lessen door kunnen bijwonen. ’s Avonds worden er lezingen over studie, voeding, creativiteit en zelfs middelengebruik georganiseerd. Ook Consent Matters Maastricht, de actiegroep die zich inzet tegen ongewenste intimiteiten, geeft een lezing. Naast docenten en adviseurs van UCM, FPN, UM Sport en het SSC, werken onder andere ook studieverenigingen Universalis en Luna-tik mee. Time Out! (van PodiumT), de slotactiviteit van de week en “de kers op de taart”, is een interactieve theatervoorstelling waarbij stress, burn-out en depressie centraal staan. Deze is toegankelijk voor alle medewerkers en studenten van de universiteit. 

De Well-being Week is van 30 oktober tot 3 november bij UCM, FPN, SSC en in de grote aula van SBE.
Meer informatie over de Well-being Week en het programma zijn te vinden op https://www.maastrichtuniversity.nl/events/wellbeing-week  

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: