Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

"Een briefje met de vraag of ze eens met de red shirt guy zou willen gaan lunchen"

"Een briefje met de vraag of ze eens met de red shirt guy zou willen gaan lunchen"

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Daniël van Helvoort (Kerkrade, 1991)/ Master Forensic Psychology, onderzoeksassistent bij Universiteit Maastricht, stagiair bij TBS kliniek De Rooyse Wissel/ samenwonend met Monica/ woont in Maastricht

Hoe laat gaat de wekker? Kwart voor zes of zeven uur. Als ik werk aan mijn onderzoek op de universiteit sta ik om zeven uur op. Vier dagen per week loop ik stage bij een TBS kliniek in Venray, dan moet ik om kwart voor zes eruit. Mijn droom is om werk in de praktijk met onderzoek te combineren. Als scientist practitioner ben je met klinisch werk bezig en daarnaast doe je bijvoorbeeld onderzoek naar nieuwe behandelmethodes. De volgende stap is een promotieplek, daar hoop ik volgend jaar mee te beginnen.

Ik ben trots op: Mijn ouders. Ik ga bijna elk weekend even bij ze langs in Kerkrade. Ze zijn erg betrokken bij alles wat ik doe. Mijn vader is mijn grote voorbeeld. Hij heeft altijd keihard voor ons gewerkt en hij hielp altijd met hobby’s, sport, en studie. Hij ondersteunde ons financieel en reed ons overal naartoe. Ik vind dat hij soms wel wat meer voor zichzelf mag doen.

Als ik één ding mocht overdoen. Waarschijnlijk was ik dan na mijn bachelor gaan reizen. Nu ben ik op de universiteit gebleven voor onderzoek en mijn master. Om er nu een paar maanden tussenuit te gaan is moeilijk. De onderzoekswereld is erg competitief. Ik heb voor psychologie gekozen omdat dat op mensen gericht is. Ik ben echt een people person. Al jong vond ik het fascinerend dat iedere persoonlijkheid verschilt, maar ook gelijkenissen heeft. Ik zou graag leren van mensen in andere landen en culturen. Misschien kan ik ooit in het buitenland werken of onderzoek doen.

Mijn slechtste eigenschap. Ik ben erg perfectionistisch, net als mijn vader. Af en toe mag dat best een tandje minder. Alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Dat is best vermoeiend als je met zo veel dingen bezig bent. Ik doe momenteel een aantal onderzoeken en soms denk ik: ééntje minder was beter geweest. Maar vooral nu, aan de start van mijn carrière, is het belangrijk om me te onderscheiden. Ik werk ontzettend hard en veel, ik hoop dat het zijn vruchten gaat afwerpen. Je moet ook een beetje geluk hebben.

Wat ik in een partner zoek: Een spontaan, sociaal en extravert persoon. Die heb ik gevonden in Monica. We zijn nu anderhalf jaar samen en ik heb haar ontmoet in de universiteitsbibliotheek. Daar werkte ik toen als student assistent. Het was midden in de examenperiode en iedereen zat gestrest te studeren, maar zij viel op omdat ze relaxed muziek luisterde en later aan het kletsen was bij de printer. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Omdat ik het niet passend vond om haar aan te spreken tijdens werk, heb ik een briefje achtergelaten bij haar studieplek met de vraag of ze eens met de red shirt guy zou willen gaan lunchen. Vanaf dat moment is het snel gegaan.

Mijn laatste ruzie ging over: Poeh, dat weet ik niet meer. Waarschijnlijk was dat met mijn vriendin, maar ik weet eigenlijk niet meer precies waarover. We hebben nooit echte ruzie. Onze relatie gaat als een trein. Tijd voor elkaar is soms een issue. Door onze drukke levens schiet dat er af en toe bij in. Ik vergeet bijvoorbeeld door al mijn werk wel eens een afspraak, of ik moet soms een avondje samen afzeggen omdat ik langer door moet werken. Maar het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit.

Ik geef het meeste geld uit aan: Eten. Ik eet heel erg veel, het liefst gezond. Ik eet voornamelijk biologisch vlees en groenten. Die zijn vaak wat duurder. Biologisch is wel beter voor het milieu. De wereld bestaat al ontzettend lang, maar als we zo doorgaan kun je je afvragen hoe duurzaam deze is. Als er dingen zijn die ik me kan veroorloven, dan doe ik dat graag. Ik recycle ook veel. Ik scheid mijn afval nauwkeurig en mijn kleren krijgen een tweede bestemming.

Het boek op mijn nachtkastje. Voor mijn studie lees ik veel, maar in mijn vrije tijd lees ik nooit boeken. Mijn laatste boek las ik voor Nederlands op de middelbare school. Toevallig heb ik pas geleden een boek gekregen van mijn supervisor. Misschien is dat een goede aanleiding. Het gaat over hoe professionals de plank misslaan in de rechtszaal wanneer ze te veel afgaan op morele intuïties. Dan zullen veel sympathieke boeven vrijgesproken worden en ruig ogende onschuldigen onterecht worden veroordeeld.

Welke muziek ontroert je? Blues, oftewel zielsmuziek. Bijvoorbeeld Blues Run the Game van Jackson Frank. Eigenlijk is hij niet echt bekend. Hij heeft slechts één album gemaakt, maar hij is voor veel grote namen een inspiratiebron geweest. Ik heb een brede muzieksmaak. Het enige waar ik eigenlijk niet van houd is heavy metal. Zelf zing ik en speel ik gitaar. Daarin vind ik mijn rust. Ik ga er helemaal in op. John Mayer, Red Hot Chili Peppers en Ed Sheeran zijn voorbeelden voor mij.

Als mijn haar maar goed zit. Ja ik vind het belangrijk dat ik er verzorgd uitzie. Zeker als psycholoog. Als je voor anderen wilt zorgen, dan moet je ook voor jezelf zorgen. Bij elke baan moet je er eigenlijk representatief uitzien. Je bent onderdeel van een groter geheel. Hygiëne vind ik belangrijk. Ik begin elke dag met een frisse douche. Als je fris bent en er goed uit ziet dan straal je dat ook uit. Het is goed voor je zelfvertrouwen.

Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)