Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Prijzen en veel lof voor FHML-medewerkers

Maar liefst negen prijzen deelde de faculteit Health Medicine, and Life Sciences (FHML) afgelopen woensdag uit aan tutoren, onderwijsblokken en medewerkers met bijzondere verdiensten.

Moeilijke beslissingen, ook dit jaar weer bij de onderwijsprijzen bij de FHML. Sterker nog, volgens de jury was het bij gezondheidswetenschappen (GW) een “onmogelijke keuze”. Het liefst zouden zij “iedereen een grote pluim geven”; maar liefst 103 tutoren scoorden hoger dan een acht. Toch heeft de jury het onmogelijke, mogelijk weten te maken: Frits van Osch is tot beste tutor van het jaar verkozen. Studenten zijn bijzonder te spreken over zijn “enthousiasme en gedrevenheid om uit te leggen”. Zelfs voor het saai ervaren vak ‘Intro Wetenschappelijk Onderwijs’ weet hij zijn studenten te prikkelen.

Roger Godschalk is dit jaar de beste tutor van biomedische wetenschappen (BMW). Hij kreeg deze titel voornamelijk vanwege zijn “goede voorbereiding” en geduld om dingen meerdere keren uit te leggen. Vanaf het begin wist hij de namen van iedereen in alle zes de groepen waaraan hij lesgeeft, die hem allemaal “zeer positief” beoordeelden.

Nynke van de Akker van geneeskunde geeft pas vier jaar les, maar is nu al beste tutor van het jaar. Ze kan goed uitleggen, werkt gestructureerd, is empathisch, en schept duidelijke verwachtingen. Deze combinatie wordt door studenten “zeer op prijs gesteld”.

Ook vielen er dit jaar weer drie onderwijsblokken in de prijzen. De prijs voor ‘Beste Blok’ werd door de betreffende blokcoördinator, als vertegenwoordiger van de gehele planningsgroep, in ontvangst genomen. De ‘Health Technology Assessment track’ van de Health Sciences Research Master werd eerste bij GW. Opvallend detail: professoren geven hier de onderwijsgroepen. Het wordt zelfs gevolgd door studenten van buiten GW. Bij BMW gaat ‘Aanval en Verdediging’ er met de titel vandoor. Vooral de structuur van dit - volgens 53 procent van de studenten - moeilijke blok en de goede aansluiting op het voorafgaande onderwijs spreekt studenten aan. Tot slot is ‘Brein, Beweging & Gedrag1’ de beste van het jaar geworden bij geneeskunde. Volgens blokcoördinator Rob Rouhl is het niet eenvoudig om deze drie onderwerpen in één module te verwerken, maar hij loopt als een “geoliede machine”.

De winnaars van de Honors Awards for Education van 2016 mochten deze wisselbeker dit jaar doorgeven aan een collega - niet binnen dezelfde vakgroep, wel binnen hetzelfde domein - voor hun speciale verdiensten. Aggie Paulus van GW nomineerde Anja Krumeich onder andere voor de energie die zij in het verbeteren van de master ‘Global Health’ steekt. Tom Kuiper werd door Marjan Govaerts van BMW genomineerd vanwege zijn steun waar iedereen op kan rekenen. Tot slot gaf Christine Willekes van geneeskunde haar wisselbeker door aan Suzanne Schut, die volgens Willekes met haar enthousiasme en doortastendheid het onderwijs verbetert en vernieuwt.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: