Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Rijk, rijker, rijkst

MAASTRICHT. Wie straks veel wil verdienen, is het beste af met een studie tandheelkunde (bruto €5330), International Business (bruto €3260), geneeskunde (€3140), Data Science and Knowledge Engineering (€2950) of bijvoorbeeld fiscaal en notarieel recht (€2970). Een studie in de hoek van kunst en cultuur (bruto €1670) is vanuit dit oogpunt geen goed idee.

De Keuzegids 2018 geeft niet alleen een ranglijst van beste bachelorstudies, maar komt ook met een salaristabel (welke afgestudeerde verdient het meest) en een tabel die aangeeft wie snel een baan op niveau vindt. De cijfers zijn afkomstig van de Nationale Alumni Enquête 2015.

Wat betreft het snel vinden van een baan op niveau laat de Keuzegids opnieuw een tweedeling zien tussen de bètastudies  (ruim opgevat zijn dat technici, ICT’ers, artsen, fysici, chemici, economen en bedrijfskundigen) en de alfastudies als psychologie, politicologie, criminologie en taal- en kunststudies. Weer staan de tandartsen (100 procent) bovenaan, gevolgd door de artsen (96 procent) , farmaceuten (94 procent) en econometristen 89 procent). Afgestudeerden in de kunst- en cultuur (41 procent) hebben het moeilijker, om maar niet te spreken van taal- en literatuurwetenschappers (29 procent).

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: