Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nog meer ‘gezonde basisscholen’ in Limburg

Nog meer ‘gezonde basisscholen’ in Limburg

Photographer:Fotograaf: BS de Schatgraver

MAASTRICHT. Speciale aandacht voor gezonde voeding en beweging, en leren overeenkomstig de biologische klok. Al twee jaar lang passen acht basisscholen in de Oostelijke Mijnstreek dit gezondheidsregiem toe, dat mede ontwikkeld is door Maastrichtse onderzoekers. Nu gaat scholengemeenschap Prisma uit Noord-Limburg, met zijn twaalf scholen, dat overnemen. Dit werd vorige week bekend op het symposium  van De Gezonde Basisschool van de Toekomst - een project van Movare, GGD, de provincie en de UM.

De UM ziet kansen om het onderzoek uit te breiden, met Noord-Limburg als een extra proeftuin. De onderzoekers hebben samen met Prisma subsidie aangevraagd bij de Provincie Limburg. Hiermee willen ze helder krijgen welke onderdelen van het project cruciaal zijn en in ieder geval ingevoerd moeten worden, en waar de hobbels liggen. Ook zijn er onlangs gesprekken gevoerd met verschillende ministeries en met senator Rinnooy Kan, die het project een warm hart toedraagt.

De Gezonde Basisschool van de Toekomst, die één euro per dag extra kost per kind, komt over twee jaar met cijfers over onder meer de BMI-index van de leerlingen en hun leerprestaties. Dat is de proof of the pudding waaruit moet blijken of het concept zijn vruchten afwerpt. Intussen is het aantal leerlingen op de deelnemende basisscholen met tweehonderd gestegen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)