Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Psychologiestudenten en bestuur botsen over wisselen van tutorgroep

MAASTRICHT. Psychologiestudenten zijn het niet eens met de maatregel van het faculteitsbestuur om het wisselen van tutorgroep te verbieden. Dat heeft de studentenfractie tijdens de laatste faculteitsraadvergadering aangekaart.

Sinds het begin van dit academisch jaar mogen studenten niet meer onderling ruilen van tutorgroep, ook niet voor één bijeenkomst. Het is dat laatste waar de studenten over vallen. Studenten die bijvoorbeeld vanwege een doktersbezoek ’s ochtends niet naar hun eigen onderwijsgroep kunnen, willen die graag ’s middags inhalen door bij een andere tutorgroep aan te sluiten. Daarbij mag er per blok mag er maar een onderwijsgroep gemist worden. Wie vaker afwezig is, kan alleen nog aan de aanwezigheidsplicht voldoen door een extra opdracht te maken.

Er waren twee redenen voor het bestuur om de maatregel te nemen, legt Carolien Martijn, portefeuillehouder onderwijs toen de beslissing werd genomen, tijdens de vergadering uit. “Ten eerste hebben we de tutorgroepen zo ingedeeld dat er een goede mix is van mannen, vrouwen en nationaliteiten. Voorheen kregen we klachten van studenten dat als de groep vooral uit Duitsers bestond, men Duits ging praten. Ten tweede maakt de software die we gebruiken het lastig om veranderingen door te voeren. Het kost gemiddeld een half uur per verzoek en we kregen honderden verzoeken."

De studenten benadrukken dat het hen om de eenmalige ruilacties te doen is. Daarbij gaat het om gemotiveerde studenten die juist willen wisselen zodat ze bij alle onderwijsgroepen aanwezig kunnen zijn. Martijn: Het zou inderdaad jammer zijn om hen te ontmoedigen.” Het bestuur zal het probleem met het onderwijsmanagementteam bespreken .

Categories:Categorieën:
Tags:
FPN

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)